Åsunda överraskade!

Foto: Kent Lundqvist

Åsunda IF överraskade stort då man besegrade Härnevi BK med 4-3 (2-1) i Upplandscupen där laget gjorde 6 av de 7 gjorda målen i matchen.

ÅIF fick en drömstart med att göra 1-0 genom Stefan Boman redan i matchens andra spelminut och när man sedan sätter 2-0 på straff genom Albin Lagergren i matchminut 20 var greppet kopplat.

Spelet var dock inte hemmalagets, men man var spelsmarta och spelade mycket långt vilket gjorde att HBK fick börja om gång efter annan. HBK skulle få utdelning innan halvtidsvilan och då är det ÅIF som gör ett självmål till 2-1.

I den andra halvleken blir matchbilden den samma med mycket boll på HBK som inte får till det i målskyttet. ÅIF tar sin andra bonusstraff i den 52:a minuten där Lagergren sätter 3-1. Nu var det bråda tider för HBK som ändå reducerar till 2-3 genom Jimmi Nilsson med dryga kvarten kvar att spela av matchen.

Då sätter Lagergren sin tredje straff till 4-2 och HBK var nu illa ute – igen. Med 10 minuter kvar att spela så drar hemmalagets Andreas Smedberg på sig två snabba gula kort och får lämna matchen. Det ger HBK chansen och med fyra minuter kvar att spela av matchen gör ÅIF ett nytt självmål till 3-4, men lyckas ändå hålla undan och vinna.

– Vi spelade dåligt i första halvlek och skärper oss lite i andra, men får inte in bollarna i mål. Dem sparkade bollen så långt de kunde och vi försökte spela fotboll, men lyckades inte få in bollen och det avgöra matchen, summerar – Marcus Bo Elis Karlsson HBK.

Åsunda IF – Härnevi BK 4-3 (2-1)

Målskyttar,

HBK: Jimmi Nilsson, Självmål x 2.
ÅIF: Albin Lagergren 3, Stefan Boman

Resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar