Årets Golfare: ”vilken överraskning”

Bild: Privat

Golf: Madelene Sagström som verkar gå mot sin bästa säsongen är även Årets Golfare.

28-åringen från Enköping har röstats fram till Årets Golfare i Sverige 2020. Madelene gör sin femte säsong på LPGA-Touren och vann 2020 sin första seger på touren vilket låg till grund för utmärkelsen.

– Det kom verkligen som en överraskning för mig, men jag är lika glad och tacksam som överraskad, berättar Madelene när vi på Lokalsport får tag i henne på flygplatsen på väg från Michigan till Atlanta för att fira Midsommar med att spela KPMG Womens Championship.

Att Madelene fått utdelning på det hårda jobb hon lagt och lägger ner på sin golf är en bra känsla.

– Det är verkligen skönt att få betalt för allt man investerat för att nå till den här nivån och stanna där. Senaste tävlingen var bra under de tre första rundorna och det är ett spel som jag vill och hoppas på att kunna ta med mig in i veckans tävling, avslutar Madelene.

Fakta om årets golfspelare.

Priset Årets Golfare har delats ut sen 1966 och utses av en jury som består av Svensk Golfs redaktion, medlemmarna i Föreningen Golfjournalisterna och representanter från SGF och PGA. Juryn rangordnar fem spelare enligt 5-4-3-2-1 p. Flest poäng vinner, vid lika antal avgör antalet förstaplatser/fempoängare.

Årets Golfare får ett stipendium på 10 000 kronor av Svensk Golf, att skänka till ett välgörande ändamål eller till en svensk golfklubb. Madelene valde att skänka pengarna till Enköpings GK.

 

 

Lämna ett svar