Årets första värvning klar!

Bild: FBK

Fanna BK värvar Joakim Pettersson från seriekollegan ESK.

Jocke har varit med ESK på resan från Div 4 till Div 2. Han har varit en tongivande spelare och en del av stommen i ESK senaste åren. Den 23 år starka försvararen besitter en otrolig arbetsvilja och är rent utav ett kraftpaket som inte är roligt att möta på plan. Med bra spelförståelse kan han spela på mittfältet och överallt i försvaret.

– Vi känner oss väldigt glada att Jocke valt att ansluta sig till Fanna BK inför den kommande säsongen 2020. Han kommer stärka truppen i sin helhet och öka kvaliteten i truppen, säger FBKs sportchef – Benjamin Tanovic.

vad är orsaken till att du skriver på för Fanna BK?

– Under den föregående säsongen kände jag att jag behövde ett miljöombyte som ska kunna ”höja” mig som spelare och person. Efter Fannas intåg i div.2 och en del kommunikation med tränare och ledning som siktar högt känns det som rätt steg för mig.

Hur ser du på truppen och vad kan du tillföra i lagbygget?

– Truppen känns stark och konkurrenskraftig. Stämningen i gruppen är väldigt bra och det är mycket glädje runt omkring laget. Jag kommer komma in med lite erfarenhet av division 2 från föregående år. Även fast min höst blev väldigt skadedrabbad så fick jag verkligen känna på vad som var skillnaden mellan 2:an och 3:an. Även kunna ge en trygghet i laget då min spelstil är rätt lugn och behärskad.

Vad är ditt mål för kommande säsongen 2020?

– En positiv utvecklingskurva personligen. Hjälpa laget att nå division 1, avslutar Jocke.

Sportchef – Benjamin Tanovic som jobbat hårt för klubben säger att det ska bli väldigt intressant att följa Jockes utveckling nu när han får byta till en miljö med andra typer av spelare och omgivning som kommer höja honom till nästa nivå.

– Bara Jocke bestämmer hur långt han vill gå med sin fotboll, han besitter en otrolig potential för att lyckas på toppen, avslutar Benjamin.

Lämna ett svar