Årets Comeback!

Bild: ERK

Rugby: Årets Comeback i ERK är Anton Wikström som efter 3 år, nu satsar på Rugbyn igen!

Anton har sedan han började spela i ERK haft en otroligt stor potential att bli en duktig rugbyspelare, vilket hans rugbykarriär så här långt också har visat. Han spelade som ung väldigt tidigt in sig i A-laget och spelade även i P18 landslaget under flera år.

– 2007 började jag min rugbykarriär efter jag fått upp nyfikenheten för sporten genom skolan. Som 10-åring åkte jag på mitt första ungdoms SM i Växjö och efter det var jag helt hooked!

– Mina ungdomsår bestod av mycket rugby och 2013 fick jag möjligheten att spela med ungdomslandslaget också. Senare fick jag även debutera i ERK:s herrlag i allsvenskan borta mot Uppsala vilket var en stor milstolpe för mig då.

– Säsongerna 17/18 fick jag även vara med laget och ta hem två SM bronsmedaljer.

– Oturligt nog satte skador och operationer stopp för fortsatt spel efter 2018 samtidigt som livet kom emellan, med bl.a. studier.

– Nu 3 år senare är dessa skador ett minne blott och jag ser fram emot att få springa ut på gräset igen!

– Jag har alltid varit en stor och fysisk spelare som jobbat för att utnyttja den fysiska sidan av sporten på ett fördelaktigt sätt, samtidigt som jag tagit stor ära i att finslipa mina tekniska skills och bli en duktig rugbyspelare all-round!

Fakta Anton Wikström:

Position: Prop
Längd: 193 cm
Vikt: 132 kg
Ålder: 24 år

Lämna ett svar