Årets andra heta derby på Enavallen!

Foto: Kent Lundqvist

Idag spelar ESK derby hemma mot Håbo FF på Enavallen 17:00 och det är två lag som behöver ta poäng i den 19:e omgången av Herrtrean.

Två formsvaga lag drabbar i dag samman 17:00 på Enavallen. ESK jagar seriesegern och HFF ett nytt kontrakt i herrtrean.

– Vi kommer med en bra träningsvecka. Vi har slickat såren från förra helgen, analyserat läget och kommit fram till att vissa saker i vårt defensiva spela måste vi ändra på, likväl det offensiva. Inga stora saker mera hur vi utför vissa moment, berättar HFF-tränaren Alexander Edstein.

Vad tror ni på för matchbild?

– Dagens match blir något utöver det vanliga tror jag. Möjligheternas match där tidigare resultat inte spelar någon större roll. Det finns en stor revanschlust hos grabbarna och vilja. Jag tror på en tät match med många tuffa dueller, som vi måste vinna. Gäller att vi är kompakta, visar vilja och beslutsamhet. Underlaget kommer även spela en viss roll tror jag, det måste vi ta hänsyn till, menar HFF-tränaren.

Hur ser det i laget inför dagens derby?

– Vi kommer göra vissa ändringar i laget och elvan från förra matchen. Jonathan Backlund, Alex Heiskanen och Danilo Al-Saed är tillbaka i truppen, avslutar Alexander.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK kan i och med seger hemma mot Håbo ta ett stort steg mot division 2-spel nästa säsong. Försprånget till närmast jagande lag är då åtta poäng med tre matcher kvar att spela.

-Vi har skaffat oss det här utgångsläget genom bra fotboll och  nu gäller det att förvalta det på rätt sätt. Det är viktigt att vi tar ansvar på planen och gör det vi brukar göra så bra som möjligt, säger ESK-tränaren Martin Andersson.

Efter lördagens träning kände sig Patrik Lundemo lite hängig och Andreas Larsson hade känning i en fot.

– Men jag tror de är disponibla i derbyt. Annars är alla tillgängliga, inga avstängningar, säger Andersson.

På de senaste två matcherna har ESK bara tagit en poäng.

-Visserligen har vi mött två starka lag i Syrianska Kerburan och framförallt Kungsängen på bortaplan men det har inte sett så bra ut spelmässigt. Det har varit lite av ”säker” fotboll med  långa bollar och vi har tappat initiativet genom att bli passiva med dålig rörlighet.

När lagen möttes i våras vann ESK med 4-1 på Björkvallen efter att mer eller mindre avgjort matchen med två snabba mål i början av andra halvlek. Håbo lär komma till Enavallen med sikte på revansch och är i behov av poäng i striden om nedflyttning

-Det här är ju en betydelsefull match för båda lagen och första målet är såklart viktigt, gäller dock att vi fortsätter spela som vi ska oavsett ledning eller underläge , avslutar Martin Andersson.

Läs också Hett derby på söndag >>>

Matchfakta:
Enköpings SK vs Håbo FF, Herr div.3, 19:e omgången.
17:00 på Enavallen.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar