Knapp förlust för HBK.

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Härnevi BK räckte inte hela vägen borta mot SK Iron i damfemman.

HBK inleder matchen rätt avslaget och blir lite tagna på sängen av Irons otroligt snabba forwards.  Efter några farliga chanser för Iron gör Ida Lantz också logiskt 1-0.

– Efter det så börjar vi läsa av deras spel och lyckas komma in i matchen, berättar tränare Simon Axelsson.

Då kommer också kvitteringen. Marielle Olsson får till ett skott från ganska långt avstånd som ser ut att gå rakt i famnen på målvakten, men som studsar precis framför, över henne och in i mål. 1-1

Det gav HBK en bra energi och laget höjer sig i den andra halvleken.

– I andra steppade vi verkligen upp. Iron blev mycket nervösa och vi pressade dem hårt. Hade många chanser och dominerade spelet i stort sett hela andra. Men våra avslut ville sig inte, berättar Simon.

Det är ändå hemmalaget som är i ledning med 3-1 när HBK jobbar sig till förnyad kontakt i matchen.

– Vid en väldigt grötig hörna lyckas vi peta in den till 2-3, även om alla inblandande är ytterst osäkra på vem som gjorde det, berättar Simon. Efter målet växte vi ännu mer och tjejerna lyfte sig verkligen. Det fanns inte på kartan att vi skulle åka hem utan poäng efter den halvleken, men tyvärr så faller vi på en snabb kontring med ca: 1 min kvar och då går luften ur oss och sista målet kommer av bara farten. Tjejernas spel borde ha gett utdelning och det är det vi tar med oss, avslutar Simon Axelsson.

SK Iron – Härnevi BK 5-2(2-1)

Målskyttar HBK: Marielle Olsson, Evelina Persson.

Publik: 30

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar