Äntligen seger för ESK i SM!

Foto: Kent Lundqvist

Fotboll: ESK tog sin första seger i SM-spelet borta mot Gefle IF.

Det är ett taggat ESK som kommer till Gävle. Matchen startar med mycket kamp och spring och redan i andra minuten slår Klara Friberg ett inlägg som Alice Kraft nickar på mål, men räddas av hemmamålvakten Alva Eriksson.

Samme Alice blir senare framspelad utav Elsa Källman och kan göra 0-1. Efter målet börjar ESK få tag på bollen och spela en fin fotboll, med mycket rörelse. De är väldigt heta och skapar flertalet chanser. Gefle duktiga målvakt Alva Eriksson håller hemmalaget kvar i matchen.

I halvlekens sista minut tar sig Elsa Källman igenom och gör enkelt ett förlösande 0-2. En riktigt bra halvlek där ESK borde haft nått mål till.

Andra halvlek börjar lite lugnare och jämnare. Detta lyckas Gefle utnyttja och lyckas skaka liv i matchen med en reducering där Elsa Berglund skjuter utifrån till 1-2. Efter målet har Gefle en period där man stör ESK litegrann. ESK ändrar då lite och får snart tag i matchen igen. I 68:e minuten får ESK en frispark några meter utanför straffområdet som Molly Eriksson slår in via ribban till 1-3.

Kort efter detta så ställer man till det i eget straffområde, men ESK-målvakten Clara Lindqvist gör en fantastisk dubbelräddning. Efter detta är det bara ESK.

I 75 minuten gör Linnea Sjöö From 1-4 på ett inlägg. I slutet av matchen fälls Emma Jansson i straffområdet och ESK får straff. Straffen slås kyligt i mål av Hanna Abdirahman till 1-5. ESK gör en väldigt bra match och får visa upp hur duktiga de är. Bra start på en spännande höst.

Gefle IF – Enköpings SK 1-5 (0-2)

Målskyttar ESK: Alice Kraft, Elsa Källman, Molly Eriksson, Linnea Sjöö From, Hanna Adan Abdiraham.

Övriga resultat & tabell >>>

Logga

Lämna ett svar