Äntligen match!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings rugbydamer får äntligen spela en match ikväll borta mot Uppsala RFC.

– Ja ÄNTLIGEN det är på tiden! Som vi är laddade att äntligen få spela ”riktig  Rugby” 15-manna. Vi är fortfarande ett väldigt ungt lag som hela tiden utvecklas och skaffar erfarenheter. Några av tjejerna har spelat sthlm 10’s med Linköping. Matilda Toresäter och jag har varit och spelat Köpenhamn 7’s med Tabusuro angels så vi är några som har fått speltid i uppehållet, berättar spelaren Emma Skagerlind.

Foto: Privat

Hur har ni jobbat under tiden ni väntat på match?

– De 15-mannaträningarna som vi har haft nu efter uppehållet har varit bra och de yngre tjejerna börjar komma in i 15-manna tänket. Framförallt så har vi en god stämning i laget och det är viktigt inför kommande matcher.  Det är då man lär sig och det är så mycket lättare att ta till sig erfarenhet när alla stöttar alla, menar ERK-spelaren.

Vad tror ni om era chanser ikväll?

– Vi spelare med mer erfarenhet (Emma Hellsten, Sara Lenvall och Irma Sjöberg) kommer göra allt för att få vårt spel att fungera. Uppsala har mer rutin och har en äldre medelålder, men vi kommer göra allt för att vinna. Dock så har vi åkt på några skador som gör att vi får flytta om på positionerna, men det har vår tränare -Niklas Proos löst ut fint. Jag tror på en jämn match och som tur är så har vi en duktig domaren (Rami) som dömer. Resultat får vi se i kväll, avslutar Emma.

Sagt om motståndet:
Ett lag som ERK brukar spela jämnt med. Vunnit en och förlorat två matcher så här långt i Allsvenska och skuggar ERK i tabellen.

Nyheter i truppen:
Läs ovan.

Matchfakta:

Uppsala RFC vs ERK Matchstart kl.19.00 på Fyrisfjärden.

Matcher & Tabell >>>

Lämna ett svar