Äntligen en Viktoria!

Daniel Kjöraas målskytt igen. Foto: Kent Lundqvist

I den femte omgången fick så Fanna BK äntligen sin efterlängtade viktoria i herrfyran.

Efter debaclet i förra omgången med två surt tappade poäng var det ett mycket laddat FBK som gjorde entré på Furuvallen i mötet med Tärnsjö IF.

– Ja, vi hade en bra känsla inför den här matchen och var på ett gott spelhumör, bekräftar tränare Göran Westerberg.

Det skulle dock bli en smula svårspelat inledningsvis för FBK gossarna som behövde 15-20 minuter på sig att spela in sig i matchen.

– Det var såklart lika för båda lagen, men planen var lite och inbjöd inte till att rulla boll vilket gjorde att vi fick lösa det som det kom och jobbade oss in i det spel som passade underlaget, berättar Göran.

Det blev ett rakare spel än vanligt och siktet var att såra hemmalaget brett och djupt.

– Vi ville få ut bollar bakom deras ytterbackar och komma till situationer där som skulle skapa målchanser och förhoppningsvis även ett par mål, berättar Göran.

Så blev det också. FBK tar ledningen och det efter ett klassiskt ”Jansson-mål”. FBK för ned bollen som önskat, djupt på högerkanten där Stefan Jansson ur ingenting vänder upp och bombar in 0-1 i bortre burgavelns insida.

Ganska omgående så har TIF sin bästa chans i halvleken, men FBK keepern Joakim ”Jocke” Lindau svarar för en mäktig parad. I stället så lyfter spelet över och in i offensiv box där Daniel Kjöraas i en tilltrasslad situation trycker in 0-2.

– Skönt att vi får med oss det resultatet in i halvtidsvilan och nu känner vi att vi hittar spelet. Vi ändrar lite defensivt nu inför den andra halvleken där vi går ned på en fyrbackslinje och skall försöka ta hem den här matchen, berättar Göran.

I den andra halvleken spelar FBK kontrollerat och monterar ned hemmalagets offensiv mycket effektivt och med en projektil kan matchens lirare Rami Abbas punktera matchen, han vänder upp utanför straffområdet, vickar bollen förbi en bevakare, drar till med högerfoten och bollen gå i en snygg båge över hemmalagets keeper – Simon Lundén och i mål till 0-3.

– Det var han värd, han spelade mycket bra matchen igenom och skönt att han fick sätta pricken över i:et, berömmer Göran.

Innan matchen är slut så skulle dock hemmalaget få tröstmåla och fastställa slutresultatet till 1-3 genom Jimmy Persson i den 90:e minuten.

– En välbehövlig och skön seger för alla inblandade. Det är en tuff vecka med tre matcher på en vecka och då vill man ha positiv energi med sig från matcherna för att ge det där lilla extra för laget. Nu laddar vi om för Rasbo för söndag, summerar en nöjd Göran Westerberg.

Tärnsjö IF – Fanna BK 1-3 (0-1)

Målen: 0-1 (32) Stefan Jansson, 0-2 (37) Daniel Kjöraas, 0-3 (82) Rami Abbas, 1-3 (90) Jimmy Persson.

Varningar: 1-0

Publik: 87

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar