Äntligen en trea på Fanna IP!

Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK tog tre efterlängtade hemmapoäng i herrfyrans 8:e omgång på Fanna IP efter två mål av Daniel Kjöraas.

– En skön seger där vi verkligen kvitterade ut att spelet är på rätt väg, konstaterar tränare Göran Westerberg.

Ett laddat FBK fick så äntligen ordning på spelet på hemmaplan och redan i den första halvleken gav det resultat.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja vi fick spelet över hela banan att fungera och vi skapade en hel del chanser att ta ledingen innan Daniel kunde trycka in 1-0 i en yta vi skapat med bra spel, berömmer Göran.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra halvleken var det fortsatt bra spel av FBK där defensiven bäddade för den trygghet som behövdes för att hitta ett bra tryck offensivt.

– Det var riktigt bra defensivt där vi stängde ner UIF på ett bra sätt och där framför allt Mathias Forsström Skeppar visade att han är på väg tillbaka till fornstora dagars spel. Att vi sedan valt att spela Jakob Smedlof på mittfältet gjorde att tillsammans med Rami Abbas och William Thuuri vann den kampen överlägset, berättar Göran.

Foto: Kent Lundqvist

Det var bara en tidsfråga innan FBK skulle avgöra med matchens andra mål, men det tog ändå till den 71:a matchminuten.

– Man hade en riktigt bra magkänsla för den här matchens utgång, det var stabilt spel och vi skapade chanser som tillslut gav utdelning där Daniel gör sitt andra mål i matchen, återigen efter bra spel, konstaterar Göran.

Foto: Kent Lundqvist

Att FBK skulle vinna matchen var inte längre någon fråga efter 2-0 målet och det var bud på mer. Men i den 93:e matchminuten så kan gästerna reducera till 1-2 då Arvid Söderström slår in en straff med den sista sparken i denna kamp som hemmakeepern hampus Andersson sånär räddar.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var en skön känsla att vi tar tre poäng och att spelet nu lovar gott inför kommande uppgifter i serien. Det är många som lyfter sig i den här matchen och nu laddar vi om för nya matcher, avslutar Göran.

Fanna BK – Upsala IF 2-1 (1-0)

Målen: 1-0 (41) Daniel Kjöraas, 2-0 (75) Daniel Kjöraas, 2-1 (93) Arvid Söderström.

Varningar: 2-3.

Publik: 47

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar