Äntligen en seger för HFF!

Foto: Kent Lundqvist

Herrfyran: Herrarna i Håbo FF kom undan med hjärtat i halsgropen när man äntligen hittade en seger hemma mot tabelljumbon IF VP Uppsala.

– Efter fyra raka utan seger skall man väl vara nöjd med tre poäng, men det här var inte bra, medger HFF-tränaren Alan Hiussemoglu.

HFF gästades av tabelljumbo VP, men det såg ut som att det var tvärt om inledningsvis. Det var siggecirkus i hemmalaget som bjuder bort 0-1 redan i den 2:a matchminuten. Det är sedan farligt flera gånger om innan HFF hittar något som kan kallas för eget spel.

Med dryga kvarten spelad så tar HFF över matchen mer och mer och kan börja hota gästerna. I den 22:a matchminuten så kommer hemmalaget på en kontring och Anton Sjögren rundar gästernas målvakt – Anton Modigh, men avslutet räddas på mållinjen av en back. HFF behåller dock bollen i anfall och då kan Joakim Törnkvist knorra in kvitteringen till 1-1 via stolpen.

Nu höjer HFF tempot och då för VP det jobbigt att hänga med. Det skapas också en hel del chanser och med dryga halvtimmen spelad så tar HFF ledningen. Det är Anton som tar skott och på returen håller sig Adrian Ant framme och petar in 2-1. Det är sedan bud på att HFF utökar sin ledning, men istället går man bort sig ytterligare en gång vilket ger 2-2 när lagen går till halvtidsvila.

– Vet inte vad jag skall säga, men vi får inte se ut så här i vår organisation, menar HFF-tränaren

Inledningen av den andra halvleken bjuder ändå på lite bra fotboll och HFF snurra friskt med gästerna. Det kommer en räcka farligheter och till slut även 3-2 genom Alex Goro som rullar in en retur. Ganska omgående så flyttar VP fram i sina positioner, men det blir kostsamt. En bra boll i djupet på Kristoffer Kindström och är 4-2.

Greppet var kopplat och HFF har efter det en hel hög med bra chanser att punktera matchen helt. Men istället så kommer VP tillbaka igen och reducerar till 3-4 efter en snygg omställning med 25 minuter att spela. Det blir efter det rena rama Hawai-spelet och det är bud ett par gånger att VP kvitterar, men hemmalagets målvakt – Emil Ravfalk räddar HFF.

– Mycket som kan göras bättre, men ”som sagt” skönt att vi äntligen tar en seger och tre poäng, avslutar HFF-tränaren.

Håbo FF – IF VP Uppsala 4-3 (2-2)

Målen: 0-1 (2) David Nilsson, 1-1 (22) Joakim Törnqvist, 2-1 (35) Adrian Ant, 2-2 (41) Andreas Wårdh, 3-2 (51) Alex Goro, 4-2 (59) Kristoffer Kindström, 4-3 (63) David Nilsson.

Publik: 22
Varningar: 2-0

Spelarbetyg HFF:

 

Lämna ett svar