Äntligen en fullpoängare!

Foto: Kent Lundqvist

Damtrean: EIBK lyckades så äntligen säkerställa en trepoängare igen hemma mot SK Vide.

Ännu en match för EIBKs utvecklingslag avklarad på lördagen hemma mot  SK Vide.

– Efter dom senaste matcherna som har resulterat i bra spel och enstaka poäng så var alla inställda på tre pinnar. Men det skulle bli svårare än vi trodde för dom hade en omänsklig målvakt, typ levande vägg, berättar EIBK-tränaren Benney Brundell.

EIBK var det bättre lagt från start till mål, men det skulle ”som sagt” visa sig vara svårt att hitta rätt bakom gästernas målvakt Sofia Andersson. Trots stor dominans så var det mållöst efter den första perioden.

– Vi konstaterade att vi är det bästa laget och skulle fortsätta skapa lägen inför andra. Men vad händer då? Jo gästerna hittar nätmaskorna bakom Angelica efter 1,17. Ibland är sporten inte rättvis.

Tredje perioden blev lite av en frustrations period, många ville göra mål och chanser skapades.

– Skulle det vara hockey, så skulle våran planhalva inte behövas spolning.

Men, med 12,58 spelat av den tredje och sista perioden blev det klang och jubel då Hanna Adbirahman hittade Louise Karlsson som äntligen ser till att det är kvitterat.

– Tar timeout för att sätta press och gå för tvåan.

Vide drabbas av utvisning med knappa fyra minuter kvar att spela. 19 sekunder senare ringde det! I spel fem mot fyra sätter Elsa Matsson ett smörpass till en fristående Karlsson som med sitt andra mål för dagen avgör tillställningen.

– Attityden och moralen måste vi ännu en gång berömma. Att fortsätta trumma på och skapa chanser är något vi tar med oss, avslutar Benney.

Enköpings IBK U – SK Vide 2-1 (0-0,0-1,2-0)

Målskytt EIBK: Loise Karlsson 2.

Utvisningar: 0x2min – 2x2min
Publik: 50

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar