ÄNTLIGEN!

Emilio Cimmini två mål när EIS vann! Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IS fick så äntligen vinna en match denna säsong då man bortabesegrade IK Hinden i den näst sista omgången av herrfemman.

Det var inte de allra bästa förutsättningarna när EIS spelade borta IK Hinden.

– Känslan innan matchen var inte så bra när vi ”bara” kommer med 11 spelare, men i själva matchen i 90 minuter så var känslan bra och alla gjorde sitt jobb, så nu efter matchen så är det bara positivt, berättar tvåmålsskytten Emilio Cimmini.

Det blev också en tillknäppt första halvlek som länge såg ut att bli mållös. Men då i den näst sista matchminuten så trycker Patrik Klaman in ett mycket psykologiskt viktigt mål till 0-1.

Det blev lite av startskottet för EIS målfyrverkeri. Nio minuter in i den andra halvleken kommer också 0-2 genom Cimmini och nu rullar det på bra för EIS som får den där härliga ”ketchupeffekten”.

Allt rullar nu lagets väg och man får lite av retroaktiv utdelning. Inom loppet av fyra minuter gör EIS 0-3 genom Jeton Mustini, 0-4 Cimmini och 0-5 av Mustini. Innan matchen är slut så fastställer Abdirisaq Muhammed slutresultatet till 0-6 och EIS har därmed inkasserat säsongens första trepoängare!

– Ja gud vad skönt med en seger! Vi vinner matchen för att vi äntligen fick utdelning, som vi verkligen har haft problem med den här säsongen och som jag sade innan – vi jobbade för varandra både i försvarsspelet och i det offensiva spelet. Hinden var inte helt ofarliga, dem kom fram till några lägen, men det blev aldrig något direkt farligt. Tycker vi hade kontroll på dem i 90 minuter, avslutar Cimmini.

IK Hinden – Enköpings IS 0-6 (0-1)

Målen: 0-1 (44) Patrik Klaman, 0-2 (54) Emilio Cimmini, 0-3 (74) Jeton Mustini, 0-4 (75) Emilio Cimmini, 0-5 (78) Jeton Mustini, 0-6 (90) Abdirisaq Muhammed.

Varningar: 1-0
Publik: 50

Lämna ett svar