Andra raka nollan för EIBK?

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK nollade tabellfyran IBK Uppsala Teknologer och är fortsatt obesegrade tabelletta i Damtvåan.

För andra matchen i rad så höll EIBK nollan och i denna omgång var det tabellfyran Teknologerna som fick lämna mållösa.

– Vi gör vad vi skall i den här matchen och det är såklart bra att vi håller nollan och tar tre nya poäng, säger vikarierande EIBK-tränaren Fredrik Andersson.

Det skulle komma och bli en minst sagt medioker förstaperiod och det var påtagligt att EIBK var ringrostiga i matchspelandet efter uppehållet. Matchbilden var seg och det var inte mycket som höll kvalité i spelet med boll och hemmalaget skall vara mycket glada för att hemmakeepern – Felicia Wängberg var så bra som hon var.

Foto: Kent Lundqvist

När lagen gick till periodvila så var det ändå 2-0 till hemmalaget efter mål av Julia Brundell och Keli Franks.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi var inte på tå och tog inte ansvar för det spel vi jobbat med under uppehållet och då handlar det mest om rörelsen på spelare utan boll och det blev för passivt spel, det behöver vi ändra på till de två perioder som är kvar, medger Andersson.

I mellanakten så höjer sig EIBK en smula och det skulle räcka för att ta över matchen. Redan efter 58 sekunder så tar Felicia Karlsson skott och Kim Eriksson missar retur, men på andra returen så pillar Frida Millros Thorell in 3-0.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK får nu fart på rörelsen och skapar ett bra tryck på gästerna. Först har Julia Brundell en dubbelchans och Louise Andersson en bra chans innan Karlsson med ett backskott via täckande back gör 4-0.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna drar sedan på sig en kostsam utvisning. Det tar 7 sekunder innan det ringer igen. Bollen till Andersson som med ett smart pass ger Ida Nyholm öppet mål och det är 5-0 och Game over.

Foto: Kent Lundqvist

Tydligen tycker hemmalaget det också för nu somnar EIBK om och Teknologerna tilläts att komma in i matchen igen. Det renderar också i att gästerna tilldöms en straff med dryga 11 minuter spelat av perioden. Den slår Linnéa Stigers, men Wängberg gör en strålande enhandsräddning.

Foto: Kent Lundqvist

Istället så är det Franks som gör ett förlösande 6-0 mål med en projektil från sin backplats och EIBK kan gå till periodvila med en betryggande ledning.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje och sista perioden så skrotar EIBK gästerna som kommer till korta i allt. Med ett effektivt och vägvinnande spel både med och utan boll rullar nu målen in i strid ström och när slutsignalen går så är det klara 13-0 till hemmalaget som därmed tog sin fjärde raka seger och har imponerande 33-7 i målskillnad.

Foto: Kent Lundqvist

– Klart bättre i den andra och tredje perioden där vi gör det vi skall och då kommer också utdelningen. Inte så mycket att orda om egentligen då vi var det klart bättre laget och vinner rättvis, summerar EIBK-tränaren.

Enköpings IBK- IBK Uppsala Teknologer U 13-0 (2-0,4-0,6-0)

Skott: 23-19 (7-6,13-6,3-7)

Mål, EIBK: Felicia Karlsson 2, Keli Franks 2, Julia Brundell 2, Frida Millros Thorell 2, Louise Andersson 2, Ida Nyholm, Emma Brundell, Linnéa Lindberg.

Utvisningar, EIBK: 2×2 min. Teknologer: 2×2 min.

 

Spelarbetyg, EIBK:


Felicia Wängberg


Keli Franks


Frida Millros Thorell

Damer div.2 >>>

Lämna ett svar