Andra raka för HFF!

Foto: Kent Lundqvist

Herrfyran: Håbo FF tog sin andra raka seger i derbyt hemma mot nykomlingen Syrianska FF.

– Matchen var stundtals rätt bra. Men många trötta spelare som kämpar i värmen och saknar matchvana, berättar HFF-tränaren Alan Hiussemoglu.

– Vi gör en helt okej match, våra misstag kostade oss två mål i baken, säger SFF-tränaren Alaa Kalash.

HFF släpper över bollinnehavet i början av matchen, men har ändå kontroll över matchen med bra positionsförsvar. Där ifrån hittar HFF många bra lägen att kontra.

Foto: Kent Lundqvist

En bit in i matchen kom HFF att äga lite mer boll. Det skulle också resultera med knappa 20 minuter spelat då hemmalaget gör 1-0 efter ett mönsteranfall. Emil Ravfalk i mål som spelar loss HFF från pressen och via Marcus Manninger och Jonathan Sjögren är Karl Bonde fri och sätter dit ledningsmålet.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi fortsätter skapa mycket ytor bakom Syrianskas första försvarslinje och kommer till många bra nästanlägen. Kristoffer Kindström missar friläge och Jonathan Sjögren är nära att nicka dit 2-0, berättar HFF-tränaren.

Foto: Kent Lundqvist

När 2-0 låg i luften tappar HFF greppet på matchen och blir lite för passiva i försvarsspelet och för direkta i anfallsspelet. Trots ett tryck sista 5-10 minuterna tar hemmalaget med sig 1-0 ledningen in i pausvilan.

Foto: Kent Lundqvist

– Inför andra halvlek pratar vi lite om vilka ytor vi vill komma åt och hur vi ska såra SFF och vilka lägen vi ska hålla i bollen. Det ger omgående effekt och vi skapar många farliga chanser och får bättre kontroll på matchen, berättar Hiussemoglu.

– Vi hade bra koll på Håbo i matchen, men Håbo förvarade sig bra och gav oss inte mycket att jobba med, berättar SFF-tränaren.

Det gav ganska omgående 2-0. Utspark, skarv och forward på rulle. Kindström löper sig fri och trots ett svagt avslut så går bollen i mål.

Foto: Kent Lundqvist

– Efter målet är det bara sätta in bollen bakom Syrianskas backlinje och det är målchans. Dock är vi riktigt ineffektiva och missar några riktigt bra chanser. Samtidigt är Syrianska aldrig nära, menar HFF-tränaren.

Men när HFF blir lite bekväma och alldeles för öppna så reducerar SFF till 1-2 genom Andreas Ahosson.

Foto: Kent Lundqvist

Skulle det bli nerv i matchen sista delen?

– Kan det bli nerv, nja, inhoppande 17-åringen Lucas Madsen gör 2 mål båda framspelade av Kristoffer Kindström. Lucas gör också ett tredje mål men det döms bort för offside, berättar HFF-tränaren som summerar:

Foto: Kent Lundqvist

– Det som avgör matchen är att vi är väldigt noga med vår matchplan. Sedan är kollektivet väldigt starkt när vi jobbar hårt för varandra i våra roller, i varje lagdel och i varje aktion. Dessutom har vi spets i aktioner i matchen som är direkt avgörande idag, avslutar Hiussemoglu.

– Vi missar något friläge och har några halvchanser i matchen. Vi reducerar i andra halvlek och får bra tryck framåt men lyckas inte få dit en kvittering och åker på två omställningar på slutet med laget så högt uppe. Håbo är ett bra och rutinerat lag och gör det svårt för oss idag, men vi tar med oss det positiva och blickar framåt och är tillbaka hungriga efter uppehållet, avslutar SFF-tränaren.

Håbo FF – Syrianska FF 4-1 (1-0)

Målen, 1-0 (19) Karl Bonde, 2-0 (51) Kristoffer Kindström, 2-1 (75) Andreas Ahosson, 3-1 (83) Lukas Madsen, 4-1 (90+) Lucas Madsen.

Varningar: 0-2
Röda kort: 0-1

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar