Andra raka för HBK!

HBK flög fram hemma mot MSK. Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Härnevi BK tog sin andra raka seger i damfemman hemma mot Morgongåva SK.

Det blev en ganska jämn första halvlek men med HBK i förarsätet när man tog emot MSK i den andra omgången av damfemman. Det skapas mängder av situationer som kunde blivit heta målchanser, men det slutade i stället med en hel hög med resultatlösa hörnor.

Foto: Kent Lundqvist

Allt efter som så börjar HBK spela frustrerat och stressat vilket gör att matchbilden blir jämn under den sista halvtimmen, men det skapas egentligen inget av värde.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra halvleken blir det ren parodi där HBK får tag i spelet och skapar massor och massor av chanser- spel mot ett mål där gästernas målvakt – Celina Tanören blir ett spöke.

Foto: Kent Lundqvist

Jag räknar till 12 klara målchanser i den andra halvleken och dessutom en missad straff. Det var helt enkelt den matchen som det inte gick att göra mål, eller?

Foto: Kent Lundqvist

Det såg ut att sluta 0-0 då hemmalagets totala oförmåga att göra mål var cementerad. Då tar Jennifer Björklund tag i saken. Fångar in ett inkast på vänsterkanten och sprintar ifrån alla bevakare och med minsta möjliga marginal får hon bollen förbi Tanören och i mål till 1-0 vilket gav tre rättvisa poäng.

– Skönt att vi tar den andra segern. Vi är en stor trupp denna säsongen och det märks både på träning och match att vi är bra. Alltid kul att vinna, men vi skulle såklart avgjort det här tidigare sett till alla chanser vi skapar i den här matchen, säger matchvinnaren Jennifer Björklund efter matchen.

Härnevi BK – Morgongåva SK 1-0 (0-0)

Målskytt HBK: Jennifer Björklund.

Publik: 73

Spelarbetyg HBK:


Jennifer Björklund


Keli Franks


Linnéa Ögren/Nathalie Hjälm

Lämna ett svar