Andra raka för Håbo FF!

Foto: Kent Lundqvist

Herrarna i Håbo FF fick en bra omstart på Herrfyran hemma mot Rasbo IK, men spelet svajade.

– Matchen är svår att ge en bild av. Den hade flera olika bilder, säger HFF-tränaren Alan Hiussemoglu

HFF började starkt och var klart överlägsna första kvarten. Skapar några fina chanser och målet kommer också genom Gabriel Berg som i ett mönsteranfall gör 1-0.

– Vi har några chanser till men vi är lite för otydliga i sista aktionen för att få den klara målchansen.

Sedan kommer HFF ner i en liten energidipp och Rasbo bjuds in i matchen.

– Vi klarar inte av att störa dom lika högt som innan.

På ett fint anfall skulle det också ge utdelning för gästerna. Ett inlägg som missas av två hemmaförsvarare hittar bortre spelare i straffområdet som får trycka dit kvitteringen till 1-1.

– Vi blir inte så oroliga och jobbar vidare. Vi kommer in i en bra period där vi gör 3 mål på 6 minuter.

2-1 av Kristoffer Kindström på straff, 3-1 genom Fabian Rosales som med en Brwa Nouri-löpning avslutar ännu ett mönsteranfall och sedan sätter Kindström själv dit 4-1 framspelad av Jonathan Sjögren.

– Tyvärr blir vi lite bekväma och släpper till en reducering till 4-2. Vilket kändes väldigt onödigt då vi gjorde en väldigt bra prestation i den första halvleken.

I andra halvlek förändrar Rasbo sin formation och trycker på lite framåt med sin press. Det tar lite tid innan HFF kan anpassa sig till det spelet. Matchen blir nu mer av ett ställningskrig och det är påtagligt att lagen inte är i fysisk toppform. Rasbo skickar långbollar och försöker vinna några andrabollar.

– Vi lyckas freda vårat mål ganska bra och Rasbo är egentligen inte nära en reducering.

Lagdelarna blir utdragna och ytorna börjar uppstå för kontringar. Men det blir aldrig riktigt farligt för hemmalaget. Kindström och inbytte 17-årige A-lagsdebutanten – Loke Swartling är närmast. Bortalaget har sin bästa reduceringschans när ett inkast skarvas strax utanför stolpen.

Istället för reducering är det hemmalaget som drygar ut ledningen. Storspelande högerbacken Adam Agerfjord vinner bollen högt upp på motståndarnas planhalva och spelar fram Anton Sjögren som dunkar in bollen i mål till 5-2.

– Återigen gör vi en starkt kollektivt insats och har ett periodvis väldigt bra anfallsspel som är varierat och välbalanserat. Även en bra prestation av backlinjen som ibland blir satta under ett stort tryck eller lite utlämnade när mittfält och forwards blir lite bekväma i hemlöpen. Men ska vi peka ut någon spelare om är avgörande är det idag Kristoffer ”Krippa” Kindström som gör 2 mål och 2 assist, avslutar HFF-tränaren

Håbo FF – Rasbo IK 5-2 (4-2)

Målskyttar HFF: Kristoffer Kindström.2, Gabriel Berg, Fabian Rosales, Anton Sjögren 2,

Varningar: 3-1

Lämna ett svar