Andra raka för ESK!

Foto: Kent Lundqvist

Fotboll: ESK F16/17 tog säsongens andra raka seger i seriespelet hemma mot Alsike IF.

ESK startar matchen bra och tar kommandot direkt. I 8:e minuten har Molly Eriksson ett vasst distansskott, som dock inte resulterar.

Med knappa kvarten spelad blir det svängigt i matchen. En ESK hörna blir till en farlig omställning för gästande AIF, men Alva Wilhelmsson svarar för en bra brytning och bollen hamnar senare hos Klara Friberg som spelar in den i straffområdet till en fristående Gloria Onyeukwu Smith och det är 1-0.

ESK har spelet på gästernas planhalva och man andväder planens hela bredd, men tappar de boll är gästerna livsfarliga i omställningarna, som går fort. Med dryga 20 minuter spelat så får AIF utdelning på just en sådan omställning där Tuva Olin kvitterar till 1-1.

Efter målet blir ESK mer stillastående och centrerade vilket leder till en del bolltapp som straffar genom att ställa om bra, men som tur är för ESK, utan att lyckas helt.

Med halvtimmen spelad får ESK tag på det igen och börjar skapa lägen. Molly Eriksson och Elsa Källman har bra försök från distans utan resultat, Eriksson och Onyeukwu Smith frilägen som tyvärr missas. Ett ledningsmål hänger i luften, men 1-1 står sig in i halvtidsvilan.

Andra börjar som första. I den 50:e minuten rivs Onyeukwu Smith ner i straffområdet. ESK får straff och Alsikes Henrietta Spinnars får rött kort. Elsa Källman slår säkert in straffen till 2-1.

Efter detta så öppnar matchen sig och lagen byter chanser med varandra under en 10 minuters period. Därefter tar hemmalaget tag i det och stänger ned matchen. Sista fem gasar ESK på igen och skapar lägen. Klara Friberg spelar in till Alice Kraft som skjuter, men avslutet går högt över. Klara Friberg river åt sig boll och avslutar, men gästernas målvakt räddar.

På övertid blir Klara Friberg frispelad och fastställer slutresultatet till 3-1. ESK gör en fin insats, har ett bra spel som blir bättre och bättre. Minska bolltapp och hålla koll på omställningar så kommer det bli svårt att göra mål på dem.

 

Enköpings SK – Alsike IF 3-1 (1-1)

Målen: 1-0 (15) Glorie Onyeukwu Smith, 1-1 (21) Tuva Olin, 2-1 (52) Elsa Källman, 3-1 (92) Klara Friberg.

Gula kort: 0-1
Röda Kort: 0-1

Logga

Lämna ett svar