Andra raka för EIBK!

Foto: Kent Lundqvist

Damtvåan: Damerna i Enköpings IBK visade att man har en gångbar trupp hemma mot Björklinge BK.

Till skillnad mot andra säsonger så har EIBK en stark trupp och det bevisade man hemma mot BBK då flertalet tongivande spelare saknades.

– Ja, det känns tryggt att vi har en stor och bred trupp den här säsongen. Inte bara vara det spelare borta, vi hade även en D3 match samtidigt, berättar EIBK-tränaren Pär Dahlberg.

EIBK fick också en flygande start då Felicia Karlsson svarar för en bollstöld på egen planhalva och trampar rakt igenom BBK defensiven och sprätter in 1-0 med bara 2,31 spelat.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så var det fortsatt EIBK som höll i taktpinnen, men det var trubbigt i den sista delen av offensiven och ganska svaga avslut som blev ett lätt byte för gästernas bäste spelare: Målvakten Emma Zelin.

Foto: Kent Lundqvist

Istället var det gästerna som visade prov på effektivitet. Bollen landar hos en friställd Tilda Weidenberg på högerkanten och med ett bra avslut och högtrafik framför hemmakeepern Felicia Wängberg så kvitterar hon till 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

Innan perioden är slut så skulle hemmalaget återta kommandot även i målprotokollet. Madeleine Gelin svarar för en bollstöld på mittplan, tar ett par rappa steg och nyper till och det rasslar i nätet bakom Zelin.

Foto: Kent Lundqvist

Det är dock mycket nära en kvittering innan lagen fick periodvila. Efter bra spel av BBK så får Ella Dahl ett jätteläge, men Wängberg svarar för en högoktanig räddning.

Foto: Kent Lundqvist

I mellanakten är det fortsatt EIBK som håller i taktpinnen och BBK får praktisera mycket spel i defensivt läge på egen planhalva, men en kombo av bra målvaktsspel av Zelin och minst sagt svaga avslut gör att det fortsatt ”bara” är 2-1 med dryga kvarten spelad.

Foto: Kent Lundqvist

Då blir det lite av ketchupeffekten. Zelin är heroisk, men det är ingen i BBK som fångar upp returer på hemmalagets avslut. 3-1 retur Julia Brundell, 4-1 retur Linnea Lindberg, 5-1 Evelina Widberg retur. Detta på dryga minuten.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje och sista perioden var det pyspunka på stridsmoralen i BBK. Nu fick EIBK husera lite som de ville och det skulle rendera i att hemmalaget ganska komfortabelt kunde springa hem matchen och vinna den med klara 9-1.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag är såklart nöjd med att vi vinner matchen, men trots en 9-1 vinst så är jag inte alls nöjda med vad vi presterar i läget. Vi missar alldeles för många chanser för att jag skall vara helt nöjd. Det fanns dock glädjeämnen i matchen där många av de som fick chansen i den här matchen tog vara på den och levererade, avslutar EIBK-tränaren.

Enköpings IBK – Björklinge BK 9-1 (2-1,3-0,4-0)

Målen,

Period 1: 1-0 (02:31) Felicia Karlsson, 1-1 (06:30) Tilda Weidenberg, 2-1 (16:59) Madeleine Gelin.
Period 2: 3-1 (35:43) Julia Brundell, 4-1 (36:08) Linnea Lindberg, 5-1 (36:38) Evelina Widberg.
Period 3: 6-1 (43:18 Hanna Adbirahman, 7-1 (43:25) Linnea Lindberg, 8-1 (52:56) Nova Lindberg, 9-1 (59:47) Ida Nyholm.

Utvisningar: 3x2min – 0x2min

Spelarbetyg EIBK:


Felicia Karlsson


Sissel Wickström


Nova Lindberg/Linnea Lindberg

Resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar