Andra raka för EHF!

Foto: Kent Lundqvist

F19 i Enköpings HF tog sin andra raka seger i serien borta mot Vallentuna HK där första halvlek fällde avgörandet.

– En match som vi styrde från start och med ett riktigt bra försvar som gjorde allt rätt bakåt framåt var det vår fas 2 (kontring) som gjorde att vi ganska enkelt gick till en stor ledning i halvtid, berättar EHF-tränaren Thomas Maurd.

Det var en bra första halvlek där EHF styr och ställer lite som man vill. Det var jämnt fram till ledning 3-2, men sedan trampar laget igång och är i ledning med hela 13-5 när lagen går till halvtidsvila.

– Sen kommer andra och vi kommer ut för att fortsätta. Men nej? Vi faller in i deras tempo och gör många tekniska fel. Vi gör inte jobbet alls utan tror att vi kan spela en och en, berättar Maurd.

Det blir ”som sagt” en mindre bra andra halvlek där EHF aldrig riktigt hittar tempot och det kollektiva spelet vilket gör att man faktiskt förlorar halvleken med 1 boll.

– Vi är aldrig hotade men inte nöjda med hur vi uppträder under stora delar av andra halvlek. Det är nåt vi måste ta tag i. Extra plus till vårt mitt försvar idag som uppträder lugnt och fint.  Kul med våra 02 tjejer Lisa Jansson och Lowisa Wigh som kliver in och visar att dem vill vara med och utmana om platser, avslutar EHF-tränaren.

Vallentuna HK – Enköpings HF 16-23 (5-13)

Målskyttar EHF: Kajsa Pihl 4, Lowisa Wigh 4, Elin Berggren 4, Tilda Karlberg 3, Lisa Jansson 2, Agnes Landström 2, Sandra Åkerman 2, Vendela Tapper, Wilma Maurd.

Publik: 52

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar