Andra raka för Bålsta!

Foto: Kent Lundqvist

Handbollsherrarna i Bålsta tog sin andra raka seger i Herrtrean borta mot HK Ceres.

Det blev en ganska jämn inledning på matchen mellan Ceres och Bålsta. Med 10 minuter spelat var det 4-4 och Ceres går sedan fram till en tvåbollarsledning som man håller fram till 10-8. Avslutningen på halvleken var bra för Bålsta som tar sig ikapp till 12-12 med mersmak.

I den andra halvleken så spinner Bålsta vidare på det goda spelet från avslutningen och går fram till ledning med 18-15. Ceres sprattlar då till och går fram till 18-19, men sedan kommer det avgörande rycket. Bålsta gör 9-1 på hemmalaget och ledning med hela 28-19 och dryga sex minuter kvar att spela. Det var avgjort och Bålsta slappnar av en smula under den avslutande delen av matchen som ändå slutar med fembollarsseger.

– En match där kollektivet vinner mot enskild skicklighet. Jämt men under kontroll i 1:a. Sedan trampar vi ifrån i 2:a och tack vare fortsatt bra fas1 och fas2 spel i kombination av att lita på vårat spel tvingas de ta utvisningar och matchen är klar vid ca 8 min kvar, konstaterar BIF-tränaren Martin Morén.

HK Ceres – Bålsta IF 25-30 (12-12)

Målskyttar,
BIF: Hugo Flörchinger 8, Fredrik Löfgren 6, Simon Törnqvist 5, Rasmus Larsson 4, Christoffer Ahlm 3, Jonatan Magné 3, Fredrik Helleberg.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar