Andra på en vecka!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK matchade hemma i söndags då man tog emot FBC Uppsala i Damtrean.

– Ett lag som vi brukar spela jämnt emot, och som har en grymt bra målvakt i Camilla Kumlin. Men vi mönstrade med ett mycket bra lag, och även vi har ju bra målvakter (Felicia Wängberg för dagen), berättar EIBK-tränaren Benney Brundell.

Som vanligt började EIBK en smula segt och med virrigt spel, vilket gästerna tog vara på och gör 0-1 genom Katarina Larsson efter 2.48 spelat.

– Det var inget skönspel då, men i det läget börjar vi kontrollera matchbilden. Skapar mycket fart framåt, med stabilt försvar.

Som sagt,  Kumlin är duktig, men även hon är mänsklig och får plocka bollen ur målet när Ida Nyholm gör 1-1. Två minuter senare gör samma Ida 2-1 efter bra förarbete av Kim Eriksson. Med 14.21 spelat kommer nog ” spiken i kistan då Emma Carlsson får bollen bakom mål, och vad gör hon? Japp, zorrar naturligtvis. Jubel, skratt och applåder vilket ger 3-1 inför den andra perioden.

Andra rivstartar EIBK med att göra 4-1 genom Wendy Yap framspelad av Louise Andersson redan efter 1.06 spelat av perioden.

– Hela laget krigade och sprang kopiöst, så pass mycket att vi drabbades av två utvisningar mitten av perioden pga. för många spelare. Bra boxplay gånger två.

Med 16.46 spelat tycker Wendy att det är dags att dribbla lite och lyckas trycka in  5-1 som står sig in i periodvilan.

Tredje perioden spelar EIBK av ganska kontrollerat. Det skulle falla några mål till också för hemmalaget i den tredje och sista perioden. 7.06 kommer 6-1 genom Carlsson framspelad av Matilda Irvebrant. 11.02 trycker Ida in 7-1,  8-1 gör Louise Andersson efter ett grymt förarbete av Paulina Wennerström från egen planhalva. Innan slutsignalen ljuder fastställer Ida slutresultatet till 9-1.

– Det var nog en av säsongens tre bästa perioder, spelmässigt. Okej vi hade många D2 spelare med (04/05 match samtidigt) men också stor träningsnärvaro med fart och fokus i veckorna gör att alla vet vad som krävs för att göra bra matcher, D2 spelare som D3 spelare, avslutar Brundell.

Enköpings IBK U – FBC Uppsala U 9-1 (3-1,2-0,4-0)

Skotten 38-11 (10-1,13-4,15-6)

Målskyttar EIBK: Ida Nyholm 4, Emma Carlsson 2, Wendy Yap 2, Louise Andersson.

Damtrean >>>

Lämna ett svar