Andra matchen för ESK Hockey!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey spelar ikväll sin andra träningsmatch och sin första för säsongen på hemmais mot seriekollegan Väsby IK.

ESK har laddat upp i veckan med fortsatt jobb med spelet inför premiären i Hockeyettan.

– Det har varit en bra vecka, vi känner att vi hunnit lägga focus på rätt många moment, berättar tränare Robert Kimby. Vi ser fram emot matchen ikväll och vet att Väsby är ett bra lag så det blir ytterligare en bra värdemätare. Vi hoppas på få se tydligare linjer framför allt i försvars/presspelet och värderingarna.

Det bir en del ändringar i laget sedan senaste matchen borta mot Huddinge.

– Vi kommer till spel med dem som kan. Jesper Sojé är tillbaka i laget däremot har vi vetat om att Andreas Sojé kommer missa några matcher till pga. jobb. Han har tränat i veckan. Fredrik Juhlin och Dennis Näslund är fortsatt skadade samtidigt som Douglas Alenbring (sjuk) och Hampus Wallin (justerad fot) också missar matchen.

– Vi kommer även ha en målvakt från Almtunas juniorer som vaktar kassen. Simon S:t Cyr har sedan tidigare blivit tillåten att vara ledig ikväll. Tanken var att Pontus Hagman skulle göra sin debut ikväll, men han har tyvärr varit magsjuk i veckan. Pontus tränade under torsdagen, men han fick själv valet hur han skulle göra och ville själv hinna träna ifatt kroppen några extra dagar innan han gör sin första senior match. Pontus kommer göra sin debut på söndag (hemma mot Gripen). Det blir spännande att se Isak (Johansson) som tränade med oss under torsdagen i match, avslutar Kimby.

Sagt om motståndet:
Väsby Hockey har fått en flygande start på träningsmatchandet. Laget vann i helgen försäsongscupen i Järfälla där man slagit tillbaka såväl Sollentuna HC som Vallentuna Hockey och Järfälla HC.Matchfakta:

ESK Hockey vs Väsby IK.
19:00 Bahcohallen (Fri entré)

Veckans övriga träningsmatcher i Hockeyettan Östra*:

Huddinge – Lindlöven 5-3

En jämn match mellan två bra lag där hemmalaget till slut stod som segrare, Huddinge ledde för övrigt med 4-1 i matchen. Målskyttar Huddinge: Johannes Yucel, Marcus Björk, Martin Eklund, Anton Kalte, Rasmus Dahlberg Karlsson. Målskyttar Lindlöven: Linus Lundberg, Erik Broman och Christoffer Anrén.

Gripen – Köping 5-7

Gripen tog emot Köping i fina Rosvalla Arena, det blev en målrik historia som gästerna till slut kunde vinna.

Målskyttar:
Gripen: Albin Ivarsson-Hamberg, Johan Mörnsjö, Christian Axelsson, Emil Karlsson & Kim Lindström.
Köping: Marcus Viitanen 2, Anton Karlsson 2, Anton Svensson 1, Edvin Johansson 1, Rickard Sundlöf .

Tyresö/Hanviken – Eskilstuna/Linden 3-1

Linden har som målsättning att gå upp i Hockeyettan till våren, Tyresö/Hanviken lirar redan i Hockeyettan och visade vilka det är som spelar i den högre serien ikväll.

Målskyttar Hanviken: David Olsson, Emil Leijon och Axel Steen.

Kommande träningsmatcher för ESK:
26/8 16:00 Gripen hemma
29/8 19:00 Arboga borta
2/9   19:00 Gripen borta
5/9   19:00 Arboga hemma
7/9   19:00 Lindlöven borta

* Källa: Hockeyettan

Lämna ett svar