Andra kvalomgången för ERK.

Emma Skagerlind & Paulina Toresäter saknas i helgens SM kval. Bild: Privat

Damerna i Enköpings RK som fick en medioker men okey start på den nya tävlingssäsongen spelar i helgen sin andra omgången i 7s kvalspelet.

På lördag spelas den andra omgången av Sweden Seven Series Damkval. För Syd och Västlagen är det ett semi-nationellt kval som spelas i Väst och för Norrlagen spelas rundan i Södertälje.

De 8 främsta går till SM-Slutspelet i Malmö under SM Veckan (Mamö är direktkvalificerat). ERK ligger inför helgen på en 8:e plats och det finns utrymme för avancemang, men målet är ju såklart att klara en finalplats.

Det blir spel i helgen utan landslagsstjärnorna Paulina Toresäter och Emma Skagerlind.

– Jag håller på att kolla över vad vi ska börja med för laguppställning det blir ett klart avbrott med både Skagen och Paulina borta sen saknas även Moa Olsson och Emma Ytterbom som tillför väldigt mycket i vanliga fall. Vi har en bredare trupp nu än vi har haft förut så dom tjejer som startar har lite mindre rutin men är duktiga spelare så jag hoppas att dom kliver fram och tar för sig, säger ERK-tränaren Nicklas Proos.

Vad säger du om att det är landslagsspel samtidigt (träningsturnering i helgen i England inför stundande EM spel) som det är SM kvalspel?

– Vi saknar två landslagsspelare men det är ju samma för dom andra klubbarna, avslutar ERK-tränaren Nicklas Proos.

Ett bakslag för damrugbyn såklart då publik, media och sponsorer säkerligen helst ser att alla de bästa är med och spelar, och framför allt när det är SM kval.

– Ja det är synd, men det blir tyvärr krockar då det är rugby i princip varje helg, konstaterar Paulina.

Aktuell ställning inför stundande kvalomgång:

Lämna ett svar