Andra halvlek fällde EHF!

Stekhete David Mellbergs spel räckte inte. Foto: Kent Lundqvist

Herrhandbollsjuniorerna i Enköping åkte på säsongens första förlust då man besegrades på bortaplan av Hammarby IF med 17-28 (10-11).

Tycker på inga sätt att vi var mycket sämre än dem. De var större och vi slitna, och det tog ut sin rätt, menar tränare Rickard Bäcklin.

EHF gör en väldigt fin första halva där dem har ett kreativt anfallsspel som leder till att de vågar spela bakåt, kanske främst ta kampen med otroligt duktige M6 i Hammarby – Adam Blanche.

Ja, det gav oss bollar tack vare vunnen kamp, eller tekniska fel från dem. Det är en ganska kvalitativ och välspelad första halvlek som de avslutar lite bättre än oss, men vi är bara under med 10-11in i vilan. Vi pratar igenom ordentligt vad vi behöver fortsätta göra, och vad vi kan förvänta oss eventuellt skall komma att ske (t.ex. att de skulle kliva ut utgrupperat i sin defensiv), och vilka bitar vi behövde vara kyliga i, gällande vårt eget försvarsspel, berättar Rickard.

Tyvärr får EHF snabbt 0-4 på sig direkt i inledningen på andra och Rickard tvingas till en time-out med 6,01 spelat av den andra halvleken.

Nånstans där och då tror jag samtliga i ”staben” började inse att gasen i laget var slut, medger Rickard.

Det slets på bra, men trötta knoppar ledde tyvärr till fortsatta problem offensivt där EHF stångades man mot man mot det utgrupperade Bajen-försvaret istället för att bredda spelen och springa mer både med och utan boll.

Vi hade en del tekniska fel, och självförtroendet i avsluten tröt tyvärr, konstaterar Rickard.

En mycket användbar rörelse för Bajen framåt, med syfte att hitta M6 (linjen), såg vi 10 gånger i andra, men den var för bra, och M6 själv var för välskolad för att kunna stoppas denna kväll.

– Ja så var det, och fick de inte jobba på oss uppställt så fick de omställningar på vår offensiv som låst sig helt. Inte mycket att orda om när det blir så, mot starkt motstånd, men visst kan man känna att man skulle vilja att attityd, moral och kampvilja för att slippa läsa negativa 11 i målprotokollet för all framtid skulle ha funnits – för så stor var inte differensen egentligen, men den blev det igår, berättar Rickard som fortsätter:

– Ingenting att bli särskilt upprörd över, inte heller behöva känna någon oro inför framöver heller, varför vi kollektivt konstaterade gemensamt efteråt att vissa dar har man det, andra inte – och då är det bara gratulera motståndet.

Vad tar ni med er från matchen och spelare som är värda lite extra beröm?

Vi ger det ett ärligt försök i den typ av match som vi slitit länge för att komma till, men kom till korta denna gång. Ny chans mot Skogås i nästa omgång och då ska vi se till att det blir allt det som inte blev igår. Plus till Jonte Manros i mål för sin första halvlek. Unge Hampus Wallin skulle få andra halvlek, men som spelet blev ute på banan fick han tyvärr inte den möjlighet till match han egentligen skulle ha fått, och som hade berett honom möjlighet att få visa på sin potential. Våra M6, Lagö/Wass slet också bra framåt och bakåt, och H6 David Mellberg hade en bra första halvlek, kanske främst defensivt, avslutar Rickard.Hammarby IF – Enköpings HF 28-17 (11-10)

Målskyttar, EHF: Anton Lindblom 5, Mattias Johansson 4, David Mellberg 2, Albin Sandell, Filip Tapper, Albin Sköld, John Lagö, Filip Eriksson, Peter Wass.
Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar