Andra förlusten i serien för ESK!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK åkte på andra förlusten i seriespelet då hemmalaget och nya tabelltvåan Kungsängens IF vann med 3-1 (2-1).

Ett par olycksminuter före halvtid blev kostsamma för ESK som på det hela taget gjorde en slätstruken insats.

-Det är inte godkänt idag. Vi släpper in tre mål det är tyvärr misstag som avgör, säger tränaren Martin Andersson.

Kungsängen är nykomlingar i trean och har gått mycket starkt efter uppehållet. Det här var femte raka fullpoängaren och i och med segern tog man över kvalplatsen från Franke som samtidigt föll hemma mot Vallentuna.

Kungsängen inledde också starkast och hade ett spelmässigt grepp första halvleken igenom. Första riktigt heta budet på ledningsmål kom dock från ESK och Martin Lönneberg mitt i halvleken. Högerbackens inlägg mot bortre stolpen seglade över hemmakeepern och tog i ribban.

I 32:a minuten nickade Calle Söderberg på en hörna och tvingade målvakten till räddning med ny hörna som följd. Alexander Persson-Njie slog den på nytt och den här gången innebar Calles träff med pannan ledning för serieledarna.

Målet såg ut att bli första rondens enda men på några få minuter före pausvilan vände kampen till Kungsängens fördel. Två raka mål efter ESK-slarv satte hemmalaget i förarsätet inför fortsättningen och det hela kändes så onödigt.

-När det är tre minuter kvar till halvtid poängterar vi att inte göra något dumt. Nu blev det som det blev och dyrbart dessutom. Förutsättningarna förändras ju helt till andra halvlek, säger Andersson.

Kungsängen hade ett par bud på 3-1 tidigt i andra halvlek men sedan kom ESK igång med anfallsspelet lite bättre. Det gick snabbare framåt och inte lika mycket i sidled som under första fyrtiofem minuterna. I 62:a minuten nickade Jonathan Böckert i nät efter förarbete av Victor Wernersson men målet dömdes bort då huvuddomaren ansåg att bollen var över kortlinjen innan inlägget.

Fler rejäla bud på kvittering hade inte ESK under sista halvtimmen och det var i stället hemmalaget som vaskade fram några riktigt heta bud på ytterligare nätkänning. Det uppstod kontringslägen med frilägen då ESK satsade allt framåt men några kvalificerade räddningar från Gustaf Persson höll ESK kvar i matchen ända in på övertid då slutresultatet fastställdes.

-Det här var en på förhand svår uppgift, det visste vi. Matchen i sig blev tuff som väntat och då har man inte råd med såna misstag. Sedan har vi svårt att få in bollar på rättvända spelare, avslutar Martin Andersson.

Lördagens matchomgång blev ändå inte helt nattsvart för ESK då Franke samtidigt blev poänglösa. Med fyra matcher kvar att spela är försprånget till formstarka Kungsängen åtta poäng, nio till tabelltrean Franke. Närmast väntar lokalderby mot Håbo på Enavallen nästa söndag.

Matchfakta; Kungsängens IF -Enköpings SK  3-1 (2-1)

Mål, 0-1 (33) Calle Söderberg,  1-1(44) Enrique Isaacs Cunningham,  2-1 (45) Damon Fard,  3-1 (90) Douglas Correia Rodrigues.

Varningar: 3-2

Utvisningar: 1-0

Publik: 212

Spelarbetyg, ESK:


Gustaf Persson


Calle Söderberg


Mohammad Ibrahim.

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar