Amusant tillställning på Härnevi IP!

Foto: Kent Lundqvist

Damfemman: Härnevi BK spelade hemma mot seriesegrande Örsundsbro IF och det kom att bli en minst sagt amusant tillställning.

Vem minns inte Härnevis match hemma mot Vaksala? Den var riktigt bra, men derbyt hemma mot seriesegrarna ÖIF kom att bli ännu bättre!

Foto: Kent Lundqvist

Såklart startar man med ett besök i kaffestugan när man besöker Härnevi IP, ni som varit där vet vad jag talar om. Ett mycket välbesökt Härnevi IP hann knappt sätta sig tillrätta innan matchen fullständigt exploderade.

Foto: Kent Lundqvist

Det var hemmalaget som sköljde över gästerna under de första 22 minuterna.
3:e min: friläge där Josefine Limpar sliter sig loss på sin vänsterkant, men gästernas keeper Emelie Olesjö (bäst på plan) gör en tok-räddning.
5:e min: Limpar loss på högerkanten och sätter in bollen perfekt på målsprutan Jennifer Björklund som med öppet mål prickar stolpen och returen skickar Fanny Milde över ribban.
7:e min: Julia Karlsson vickar snyggt fram bollen till en fristående Björklund i boxen, men Olesjö räddar.
20:e min: Limpar väggar sig fram till ett friläge med Björklund, men Olesjö räddar.
20:e min: Nathalie Hjälm slår en bra frispark in i boxen där Paulina Karlsson nickar bra, men precis utanför.
22:a min: Limpar slår en bra boll i djupet på en fristående Björklund, men Olesjö räddar igen.

Foto: Kent Lundqvist

– Dom gör det riktigt bra i inledningen av matchen och vi skall vara mycket glada för att vi kommer undan med 0-0 under den perioden, men vi har ju också seriens bäste målvakt, säger ÖIF-tränaren Mikael Bodin.

Foto: Kent Lundqvist

– Makalöst att vi inte kan göra mål på någon eller några av de chanserna vi skapar under den perioden, men effektiviteten har varit svag under hela säsongen, medger HBK-tränaren Caroline Mattsson.

Mitt i den perioden så har ÖIF sin enda målchans i första halvlek. Det är pigga Matilda Bergheden som på en kontring får ett friläge, men hon prickar stolpen och returen rensas undan.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle falla ett mål och det kommer som en blixt från en klarblå himmel. Gästernas Filippa Ahlin får på ett skott/inlägg som dimper ned precis under ribban till 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra halvleken blir det en jämnare match där ÖIF nu kommer igång med ett bättre spel med boll.

– Vi hade uppenbara problem att få till det här på naturgräset, men det blev helt klart bättre i den andra halvleken, konstaterar Bodin.

Gästerna vaskar också fram två riktigt heta chanser inledningsvis att utöka sin ledning. Först är det Bergheden som har ett friläge, men hon skjuter utanför och sedan är det Emelie Call som har en bra chans, men hemmalagets keeper Frida Eningsjö räddar till en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

HBK jobbar sig sedan in i matchen igen och med dryga timmen spelad är det nära kvittering. Julia Karlsson frispelar Limpar, men Olesjö räddar igen.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående så är det omvänt. Limpar hittar in med ett perfekt inspel på en framrusande Karlsson, men Olesjö gör en fantastisk räddning och så även på den efterföljande returen när Cecilia Olsson avslutar.

Foto: Kent Lundqvist

HBK skulle tillslut få hål på Olesjö. I minut 72 så frispelas Björklund och hittar en liten lucka mellan benen på Olesjö och det är 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

Under den avslutande delen av matchen blir det mer kamp, men varsin chans att avgöra kommer. Med kvarten kvar att spela är det Julia Karlsson som får en jättechans, men avslutet räddas på mållinjen av gästernas Sigrid Wetterholm.

Foto: Kent Lundqvist

Innan matchen är slut så tilldöms ÖIF en frispark i bra läge. Den trycker Johanna Lind i stolpen innan hemmakeepern Eningsjö får tag i bollen.

Foto: Kent Lundqvist

– En mycket bra och kul match där vi såklart borde gjort fler mål och kanske vunnit. Alla skall vara nöjda med sin insats och prestation. Vi har gjort en bra höst där vi som sämst slutar trea och det här lovar gott för framtiden om vi kan behålla laget, avslutar Mattsson.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var en underhållande match på många sätt och visst skall vi som det utvecklade sig kanske vara nöjda med 1 poäng, men tycker att vi höjer oss här i andra och tillslut så känns det rättvist. Starkt av oss att få med oss den poäng trots att vi inte spelar som vi borde och kan, men det har varit så ett par gånger under säsongen och det är en styrka med laget.

ÖIF som nu är klara seriesegrare har en match kvar att spela borta mot Håbo FF får nu inrikta sig på kvalspel för en plats i div.4.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, det är smått otroligt att man inte går direkt upp som seriesegrare. Det är tydligen omläggning av serier högre upp i systemet och det får inte plats med tre seriesegrare. Vi har en match kvar, men säsongen har varit mer än vad vi hoppas på där vi har tagit steg hela tiden i år utveckling, avslutar Bodin.

Det kommer nu spelas en kvalserie där tre lag gör upp om två platser: ÖIF , Vaksala 2 och Vaksala 3, osäkert när kvalspelet startar i skrivande stund.

Härnevi BK – Örsundsbro IF 1-1 (0-1)

Målen, 0-1 (34) Filippa Ahlin, 1-1 (72) Jennifer Björklund.

Varningar: 1-0
Publik: 59

Spelarbetyg:


Emelie Olesjö ÖIF


Paulina Karlsson HBK/Nova Lindberg ÖIF


Louise Söderling HBK/Josefine Limpar HBK

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar