Allvaret kan börja för ESK.

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey som redan är klara för spel i Allettan efter jul spelar idag sista omgången av grundserien borta mot tabelltvåan Huddinge.

ESK kan gå in i den sista omgången av grundserien och spela avslappnat, men att göra det borta mot tabelltvåan Huddinge är i sig en kul utmaning och en bra start på förberedelserna inför spelet i Allettan efter jul.

– De känns som en bra avslutningsmatch för oss. Vi möter ett riktigt bra lag som vi vet att vi måste prestera på topp mot för att ha en bra chans, medger ESK-tränaren Robert Kimby.

Vad vill ni få ut av matchen?

– Självklart åker vi till matchen med tanken att åka hem med tre poäng, men samtidigt kommer vi inte riskera någon spelare. Vi kommer fokusera på vår prestation och jobba med våra grunder.

Hur tänker ni gällande matchtid för spelarna som är en smula justerade och är det några ändringar annars?

– Pontus Hagman är åter efter sjukdom och kommer vakta kassen. Förutom dem som är långtidsskadade så kommer även Wilmer Lindblad, Robin Nilsson och Marcus Johansson missa matchen. På pluskontot så har vi lånat en junior från Almtuna som kommer spela med oss i dagens match. Jonas Lövgren heter han och är född 00.

Sagt om motståndet:
Tabelltvåa som kommer med en imponerande 3-0 seger på borta is senast mot seriesuveränen Hudiksvall. Gör mycket mål i sina matcher, 80 på 21 omgångar är det bara vilda Väsby som slår. Defensivt starka och har bara släppt in 41 mål och nu har man dessutom stärkt upp med backen Emil Jakobsson från Hammarby för resten av säsongen. Spelare att hålla koll på om de spelar är Andreas Maier Oscar Bergkvist.

Senaste mötet:
Vinst för ESK med 2-1 (0-1,1-0,1-0) hemma.
Läs mer om den matchen här >>>

Truppen:
På skadelistan: William Warging, Fredrik Lundin, Ludwig Ahlin. Alla tre är tidigast igång i slutet av januari.
Vilar: Wilmer Lindblad, Robin Nilsson och Marcus Johansson.
Lån: Jonas Lövgren från Almtuna IS.
Burväktare: Pontus Hagman

Matchfakta:
Huddinge IK vs ESK Hockey, Hockeyettan, omg.22
19:00 i Björkängshallen.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar