Allt du behöver veta innan du köper Bitcoin 2021

Ingen har väl i det här laget undgått att höra om Bitcoin. Bitcoin är en digital valuta även kallad kryptovaluta. Bitcoin är den första decentraliserade valutan runt om i världen.

Den fungerar som oberoende och globalt register som möjliggör transaktioner och lagring av Bitcoin. Men varför det är bra, samt hur du kan köpa och hur köpa Bitcoin, ska vi guida dig genom i den här texten.

Bitcoins historik

Året som blev starten för Bitcoin på allvar var 2009. Under det året gick det dock inte köpa något eller utföra några egentliga transaktioner. 2010 tog projektet fart och själva handeln med valutan medförde att den fick en  värdeökning med hela 900% på mindre än fem dagar. Samma år utfördes även den första transaktionen med Bitcoin mellan olika användare. Efter det tar det verkligen fart under 2011.

Under åren 2012 och 2013 öppnade en del företag upp för att kunna acceptera kryptovalutan som betalmedel, vilket ytterligare innebar att kursen steg kraftigt, eftersom investerare började känna förtroende för valutan och började flytta bort sina kapitaltillgångar från de traditionella bankerna. Kursen för Bitcoin, under 2021, har hittills varit den absolut högsta och den är nu omåttligt populär både bland privata investerare och företag.

Varför ska du investera i Bitcoin?

Bitcoin har många investeringsmöjligheter och att den inte är kopplad till någon finansiell institution som exempelvis en centralbank, gör den väldigt annorlunda mot våra vanliga valutor som exempelvis EUR, USD och SEK. Bitcoin är den ledande kryptovalutan och bland annat tack vare användandet av den, är det möjligt att snabbt och enkelt skicka pengar världen över till en förhållandevis låg kostnad.

  • Det är en nytänkande typ av valuta, eftersom den helt saknar koppling till någon som helst finansiell institution
  • Bitcoin är den mest populära kryptovalutan, vilket gjort den extremt värdefull
  • Kraftigt stigande kurs, i nuläget är en Bitcoin värd ca en halv miljon SEK
  • Du har möjlighet att vara anonym med dina investeringar

Hur investerar du i Bitcoin?

Det kan vara lite svårt att veta var och hur du kan köpa Bitcoin, men det är inte så svårt som det kan verka,  utan själva processen att köpa Bitcoin är enkel. Det du behöver är en Bitcoinadress, den behöver du ha för att kunna identifiera dig som säljare och köpare. Du behöver även ha ett konto hos en mäklare för att kunna handla med Bitcoin. Sådana konton finns både internationellt och i Sverige, men det som är viktigast rent praktiskt, är att välja en handelsplattform som stöder betalsättet som du har tänkt att använda.

På den handelsplattformen gör du en insättning med dina egna pengar och köper sedan bitcoin för dem. Där kan du också sälja dina innehav och hos de allra flesta kan du även skicka kryptovaluta direkt till en mottagare du väljer.

Framtidsprognos för Bitcoin

Bitcoin ser ut, att även under 2021, ha en mycket ljus framtid. Där värdet fortsatt kommer att stiga. Är du sugen att börja investera i framtiden, är det här helt klart ett bra år att börja.

Lämna ett svar