ESK Dam längtar efter poängjakt!

Väntan på tävling är tung. Foto: Kent Lundqvist

Längtan efter att få börja tävla om poäng är stor i den seniora fotbollen och så även i ESK som väntar på start av Damtvåan.

ESK som om dryga månaden drar igång sin tävlingssäsong i Damtvåan borta mot Upsala IF laddar på som vanligt även om det ibland kan kännas hårt och svårt.

– Vi tog ett träningsuppehåll på 2 veckor kring påsk, men har sedan dess tränat på som vanligt, berättar ESK-tränaren Mattias Hemlin.

Försäsongen glider nu snart in i sin 6-7 månad för många av de seniora lagen och så även för ESK. Trots det är det inga hängiga mungipor och spelarna är på plats varje pass för att ligga bra till när det brakar loss.

– Stämningen i laget är bra och det är god uppslutning på träningarna. Alla saknar förstås matcherna, men vi har en del större, mer matchlikt spel på träningarna.

Hur ser den månad som är kvar ut?

– Förhoppningsvis får vi möjlighet att spela någon träningsmatch innan serien drar igång, vilket för vår del, just nu åtminstone, är 23/6. Eftersom det bara blir enkelserie, så gäller det att komma in i matchtempot direkt, avslutar ESK-tränaren.

Lämna ett svar