Allsvenskan nästa?

Bilden: Beata Olsson & Sofia From Foto: IKU

Enköpingstjejerna Sofia From och Beata Olsson fortsätter att göra succé i sitt klubblag IK Uppsala som i helgen kan ta steget upp i Allsvenskan.

Enköpingstjejerna är bofasta startspelare i Elitettan och gör succé i IK Uppsala. Laget är just nu på en tredje plats i Elitettan, men bara 2 poäng bakom Hammarby IF på andraplats inför söndagens 26:e och sista omgång.

Det är en högoktanig avslutande omgång där Uppsala just möter Hammarby på bortaplan.

– Det känns roligt att få spela en sån här match där det verkligen är vinna eller försvinna. Vi hade resultaten med oss förra helgen och har jobbat hårt hela säsongen, vilket nu har givit oss möjligheten att spela om en plats i allsvenskan, säger Sofia.

Hur har du så här långt upplevt säsongen?

– Under säsongen har vi som lag gjort en enorm utveckling, vi började i stort sett säsongen med ett helt nytt lag och idag står vi här och ska spela en avgörande match på söndag. Det är roligt och jag ser framemot att utvecklas vidare tillsammans med Uppsala.

Hur ser du på era chanser att vinna på söndag och vad kommer krävas av er?

– Det kommer krävas enormt mycket av oss för att vinna, men all press ligger på Hammarby eftersom de under hela säsongen uttalat att de ska gå upp i allsvenskan. För oss är detta en bonus att vi tagit oss såhär långt så vi får bara gå ut och njuta över att få spela den här matchen och behöver inte känna någon press alls. Följer vi våran gameplan och gör det vi ska så är detta en helt öppen match som kan sluta hur som helst, avslutar Sofia.

Lämna ett svar