Allsvenskan nästa!

Sofia From. Foto: Privat

Enköpingstjejerna Sofia From och Beata Olsson är klara för spel i Allsvenskan säsongen 2020 med sitt klubblag IK Uppsala.

IK Uppsala som var på en tredje plats i Elitettan bakom Hammarby IF på andraplats inför söndagens 26:e och sista omgång. Det blev som väntat spännande, men Uppsala kunde tillslut vända ett 0-1 underläge till seger med 3–1 på Kanalplan där ESK fostrade Beata Olsson nickade in det avgörande målet.

– Det var fantastiskt att sätta 3-1. Det gjorde att Hammarby tappade all energi och vi kunde andas ut lite, berättar målskytten och matchvinnaren Beata Olsson.

Foto: Privat

Det var en mycket glad Beata som fortsatte berätta om matchen och upplevelsen.

– Det var nog den roligaste matchen jag spelat med facit i hand, men det var egentligen inte någon fin fotboll. Vi är sämre första halvlek men tar greppet om matchen i den andra. Vi har allt att vinna och går helhjärtat för det i den andra halvleken medans Hammarby försöker spela på resultat.

Hur skulle du vilja summera denna succésäsong?

– Jag är extremt stolt och glad över vår säsong och vi har gjort mer än någon hade trott. Vi har lärt oss så mycket och utvecklats som ett lag. Det har varit en väldigt rolig säsong, avslutar Beata.

Backresen-Sofia From som startade sitt spelande i Fjärdhundra SK ändå får anses vara fostrad i Fanna BK var lyrisk efter avancemanget.

Foto: Privat

– UNDERBART!! En fantastisk säsong där alla i laget alltid jobbar stenhårt för varandra och tror på det vi gör! Vi vill alltid vinna varje match och igår går vi ut och gör en prestation som inte kan beskrivas med ord inför 3100 personer.

Kan Uppsala och du bli etablerade i Allsvenskan?

– Det gäller nu att jag och vi jobbar och tränar stenhårt för att vara så bra förbereda som möjligt. Det kommer att krävas enormt mycket av varje individ men och ja med en bra försäsong så ska jag absolut kunna tillföra mycket i allsvenskan och förhoppningsvis vara en stabil allsvensk spelare!

Foto: Privat

Hur har ni firat det här?

– Vi hade ett ordentligt firande när vi kom hem till Uppsala igår 😊 3-rätters med hela klubben och massa sång och dans efter det, avslutar en lycklig Sofia.

Lämna ett svar