Allsvensk premiär!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings rugbyherrar spelar idag Allsvensk premiär hemma på Korsängen mot Exiles.

Så är det dags att kicka igång herrarnas Allsvenska spel i Rugby och Enköpings RK startar hemma mot Exiles. ERK fick första omgången borta mot Pingvin RC inställd. Gästerna har redan varit i gång och vann komfortabelt borta mot Göteborg RF med 51-5 (25-0) i den första omgången av Allsvenskan.

ERK överraskade 2017 genom att knipa SM bronset och det är säkert ett realistiskt mål även 2018, även om målsättningen alltid är att nå en SM final, eller?

Tränare Jim Wetterström är hoppfull inför kommande säsong.

– Jag litar fullt på grabbarna och de unga har fått erfarenhet. Så tankarna är mycket positiva på säsongen. Vi kommer ha en ung och begåvad backlinje. Nästan alla av dem har spelat 7-manna kvalen och gjort bra ifrån sig. Några av klungspelarna var också med på 7-mannan och vi har fått tillbaka David Bergvall och Jonas grillfors till klungan som har sett riktigt taggade ut i träning.

Matchfakta:
ERK vs Exiles herrar Allsvenskan, 2:a omgången.
15:00 på Korsängen

Tidigare möten:
ERK vs Exiles 12-77 & 17-71 (2017)

Nyheter i truppen:
Tobias stråle har bruten hand tyvärr samt att Robin Fransson är borta med 7-manna landslaget och spelar. En stukad fot som högst troligt är bra till matchen.

Sagt om motståndet:
Exiles som vunnit SM Guld de senaste åren och har av hävd ett starkt lag även om dem har flera backar som spelar i Ryssland i helgen i Grand Prix Euro Sevens Series. Exiles tillsammans med Pingvin RC får ses som de två favoriterna även 2018.

Matcher & Tabell >>>

 

Lämna ett svar