Alla goda ting är tre.

Helgen bjöd på 4 kast över tidigare personbästa för Linnea Westerberg
Foto: Martin Westerberg.

Alla goda ting är tre och tre var en siffra som var återkommande under helgen i Huddinge.

Som ett samarrangemang mellan en öppen tävling och distriktsmästerskap för Stockholmsregionen arrangerade Huddinge AIS Friidrott under helgens tre dagar de 48:e Huddingespelen.

I och med DM statusen så hade tävlingen lockat cirka 1100 atleter från klubbar huvudsakligen i Sverige men även Åland.

Solen sken och vädret var allmänt trevligt under större delen av tävlingen om än med något lynniga vindar för de grenar som är beroende av det som exempelvis spjut.

Det var tredje tävlingshelgen i rad för Linnea Westerberg något man skulle kunna tro att det skulle slita på krafterna. Men hon växer snarare för varje tävling och detta blev tredje helgen i rad med nytt personbästa i slägga. I samband med SAYO sattes rekordet till 46,72 meter. Helgen därefter så sprängdes den gränsen och rekordet flyttades fram med över halvmetern till 47,35 i Mälarspelen.

Men som sagt, alla goda ting är tre och under helgens tävling så var det dags för ytterligare en rejäl ökning. Med en kastserie där 4 av kasten var längre än under Mälarspelen så landade rekordkastet på 48,86 meter, en bättring med en och en halv meter ett resultat som gav henne en silvermedalj i F17. En guldmedalj om dock i begränsad konkurrens vart det även till Linnea i spjut under helgen.

Talet tre återkom även för Hampus Gull Åhlund som under helgen bättrade sina personbästa i hela tre grenar av de fem han startade i. Nya rekord noterades i 80 meter, längd, höjd. Mollie Gavin tävlade i F13 en av de mer populära åldersklasserna med väldigt stora startfält. Klubbens fjärde deltagare under helgen var Tyra Johansson som deltog i F16 längd.

Text: Pär Åhlund BIK

Lämna ett svar