Alan fortsätter leda Håbo FF!

Foto: Kent Lundqvist

Herrfyran: Alan Hiussemoglu fortsätter att leda Herrarna i Håbo FF och hoppas på en bra säsong 2021.

– Det stämmer jag har förlängt mitt kontrakt över säsongen 2021 också. Det ska bli spännande att se om vi kan ta ytterligare steg i utvecklingen och prestera bättre resultat.

Säsongen kunde dock startat bättre för laget och Alan.

– Vi startade försäsongen i januari, men det tuffa vädret gav oss väldigt svåra förutsättningar att bedriva någon vettig fotbollsträning. Vädret och en hel del sjukdomar gjorde att vi ställde in 2/3 av träningarna.

Det har inte hänt speciellt mycket i truppen som fortsatt är ung och under utveckling.

– Truppen ser sig ganska lik ut, vi har tyvärr tappat Karl Lindqvist som lagt skorna på hyllan och Elias Melkersson som målvakt, vilket gör att vi just nu står inför säsongen med endast en målvakt, då flera målvakterna i som stod på tur i U-lagen har slutat spela. 2020 var ett bedrövligt år för våra ungdomar som knappt fick spela någon fotboll. Men vi har trots det haft bra utveckling på några yngre spelare och flyttat upp några, säger Alan som fortsätter:

– William Korpi, Marcus Manninger, Loke Swartling och Gustav Kihlgren flyttades upp redan under förra säsongen och under vintern har vi också plockat upp Lukas Madsen. Annars är det några spelare som valt att fokusera mer på sina civila karriärer som vi kanske kommer se mindre av under säsongen.

Anpassningen till rådande förhållanden är något som är ett måste, men även om det påverkat så jobbar HFF med det man har och kan.

– Vi tränar fotboll och det är det vi ska spela så det känns bra. Vi hade gärna kunnat bedriva någon form av kompletterande fysträning inomhus nu när vintern varit så kall men det har inte varit tillåtet. Vi är nu i en fas där vi tränar 3-4 gånger i veckan och arbetar med att förtydliga våra principer och roller i spelet samtidigt som vi vill öka den fysiska statusen. Det vi kanske saknat är att få spela ett större spel då inga träningsmatcher inte varit aktuella. Annars har inte anpassningarna till förbundets riktlinjer inte varit några problem att anpassa sig till. Vi samlas utomhus, håller avstånd och delar inga vattenflaskor.

Hur jobbar ni mot en oviss premiär och hur hanterar ni situationen?

– Just nu måste vi förstå att det är viktigare att vi håller smittan nere så inte sjukvården blir för tungt belastad och att riskgrupper inte utsätts för smittan. Så ovissheten får vi bara leva med. Vi får arbeta med mer processmål och se till att vi tävlar på träning. Men visst avsaknaden av matcher tror jag alla spelare och lag saknar. Vi har utvärderat lite vad som fungerade bra och mindre bra förra säsongen, utifrån det har vi flera planer hur vi ska hantera hur säsongen kommer forma sig, avslutar HFF-tränaren.

Lämna ett svar