Ahosson stor matchvinnare!

Foto: Kent Lundqvist

Markus Ahosson var stor matchvinnare med fyra mål för Syrianska FF hemma på Korsängen när Tierps IF besegrades i herrfemman.

– Väldigt jämn match där Tierp överraskar oss med sitt spelsätt. Förutom IFK Uppsala så var Tierp det laget i serien som verkligen spelar fotboll, försvarar och anfaller med hela laget, precis såsom vi strävar efter att nå, berättar tränare Mahmoud ”Salle” Salim.

Det var lite av en måstematch för SFF hemma mot TIF där en seger skulle betyda fortsatt kontakt i toppen av serien. Det startar dock lite trevande och det tar 40 minuter innan Markus Ahosson gör ett förlösande 1-0 till hemmalaget.

I den andra halvleken skulle det komma mer, mycket mer från Markus som 2-0 i den 65:e minuten. Två snabba mål till av Markus i minut 76 & 78 avgör tillställningen och SFF tar tre bra och viktiga poäng.

– Matchen avgörs genom att vi trots allt var snäppet farligare, hungrigare och besitter en enorm kvalitet i våra spelare. Känns som vi är inne i en bra period nu där vi når upp till våra förväntningar i spelet. Sen så har vi en Markus Ahosson som gör alla fyra mål. Den killen är så nyttig för laget, inte bara för sina mål utan att han är en grovjobbare. Han försvarar med hela laget, han krigar i varje duell, han löper utan boll för att skapa ytor åt sina lagkamrater. Han är en kvalitetsspelare och samtidigt en lagspelare, är så stolt över honom, avslutar ”Salle”

Syrianska FF – Tierps IF 4-0 (1-0)

Målskytt SFF: Markus Ahosson 4.

Varningar: 3-1

Publik: 55

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar