”Aggressivitet och fokus på uppgiften”

Marlene Lindström tar över i EHF. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF har haft en omtumlande vecka med tränarbyte och när röken lagt sig så står nu Marlene Lindström, tidigare assisterande, som huvudansvarig för damlaget.

– Det kom lite oväntat att få huvudansvaret för laget men det känns kul att ha förtroendet från klubbens sida. Jag ser stor potential i tjejerna och tycker att det ska bli otroligt roligt att ta mig an den här utmaningen. Men det stödet jag har från övrig ledare så är känslan bra, berättar nye EHF-tränaren.

Vad kommer du lägga vikt på i spelet och upplägget?

– Det kommer vara stort fokus på försvarsspelet då det för oss är viktigt att få ner antalet insläppta mål för att kunna vinna matcher. Anfallsmässigt kommer det inte ske så stora förändringar, utan jag kommer fokusera mer på att utveckla spelarnas spelförståelse och att få fler att våga ta för sig och ta större ansvar. Det är på träningarna vi lägger grunden för match så där vill jag se högt tempo, aggressivitet och fokus på uppgiften.

Hur skall ni börja ta poäng och vad blir målet för andra halvlek av säsongen?

– I sista matchen innan juluppehållet hade vi riktigt bra krigarinställning vilket är det som krävs för att ta poäng framöver. Vi har ett snitt på 19-20 gjorda mål per match så det gäller att vi kan stå starka bakåt och hålla ned antalet insläppta mål för att kunna vinna och samtidigt få enkla mål framåt, säger Lindström som fortsätter:

– För att vi ska göra fler mål per match behöver vi framförallt minska antalet tekniska fel och inte välja chanspassningar samt få upp tempot och aggressiviteten framåt. Ju fler spelare som tar ansvar, vågar ta för sig och vill in på planen och avgöra desto större chans kommer vi ha att ta 2 poäng. Målsättning inför andra halvan av säsongen är ännu inte satt utan det något som vi ledare och spelare kommer sätta nu under matchuppehållet.

Hur ser det ut med truppen gällande spelare in och ut?

– I dagsläget är det oklarheter kring hur många som kommer att lämna laget. Sara Hornö kommer inte spela kvar. Övriga som annonserade om att lämna laget funderar fortfarande och jag hoppas att vi kan få behålla dessa spelare, avslutar EHF-tränaren.

Läs också: EHF söker nystart!

Lämna ett svar