8:e raka!

Foto: Kent Lundqvist

Hockeytrean: Bålsta HC fick som väntat fullt upp med ett jagande Norrtälje IK.

Det var påtagligt vad NIK, som jagar en plats i Alltrean, ville med matchen då man kom på besök till Bålsta ishall för att ta poäng borta mot obesegrade tabellettan BHC. Det skulle absolut inte bli en fartfest genom bra och gediget spel.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är extremt svårt för oss att spela vårt spel mot ett lag som absolut vill hålla tempot nere. Vi hittar inte alls den nivå som i förra omgången borta mot SK Iron, medger BHC-tränaren Kristoffer Hellgren.

I den första periodens inledande 10 minuter gick inte underhållningsbarometern upp en millimeter där båda lagen agerade slarvigt och det var tempofattigt och de båda målvakterna var helt oprövade.

Foto: Kent Lundqvist

Under den andra halvan av perioden blev det något bättre. Med dryga elva minuter spelat så kom så äntligen en temposkärpning av hemmalaget där Viktor Lundberg kommer med fart genom mittzon och hittar Joakim Gustafsson som på egen retur kan göra 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

BHC kontrollerade sedan spelet och hade en hel del avslut på mål, men hade extremt svårt att hitta in på mål och skapa några kvalificerade målchanser. Istället var det ytterst nära att gästerna kvitterar i slutskedet av perioden när en borttappad Robin Lagerlöf får en jättechans framför mål, men hemmakeepern Niclas Skoglund svarar för en kalas räddning.

Foto: Kent Lundqvist

Det är NIK som är bäst inledningsvis av den andra perioden och redan efter 2,20 spelat är det nära en kvittering. Anton Gustafsson bjuds på ett friläge, men Skoglund stressar honom till att skjuta utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så är det mycket NIK som trycker på för en kvittering och den skulle också komma med knappa halva perioden spelad. Det är Gustafsson som tar revansch och kan raka in 1-1 i spel fem mot fyra på egen retur.

Foto: Kent Lundqvist

BHC skulle höja sig under den andra halvan av perioden och blixtra till med ett par vassa spelsekvenser. Som med knappa 14 minuter spelat då Oliver Edberg Mäkinen kommer till avslut och Viktor Lundberg har öppet mål på returen, men får inte klubbträff.

Foto: Kent Lundqvist

I slutskedet av perioden så är det mycket nära att BHC återtar ledningen, slumpmässigt. Det är slitvargen Johan Andersson, som varit bra hela matchen, som kastar in en puck mot mål där en uppoffrande back slänger sig och styr pucken upp i egen ribba och ut igen.

Foto: Kent Lundqvist

Den tredje och sista perioden hinner knappt starta innan det ringer. I spel fyra mot fyra kan en iskall Filip Ljung runda en bevakare och vispa in 2-1 för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så somnar matchen in igen och nästa chans kommer inte förrän det är spelat dryga halva perioden. Då är det gästernas Jonathan Lundberg som är friställd, men återigen så svarar Skoglund för en jätteparad.

Foto: Kent Lundqvist

I stället kan så äntligen BHC koppla greppet om matchen och poängen. Det är Andersson som jobbar stenhårt och kan tillslut också pilla in sin egen retur till 3-1.

Foto: Kent Lundqvist

Det är sedan mycket nära att BHC utökar sin ledning. Med 2,10 kvar att spela av matchen så kommer Joakim Gustafsson ut från utvisningsbåset och frispelas av Simon Lundberg, men avslutet går i stolpen.

Foto: Kent Lundqvist

NIK vänder sedan på spelet och kan också skaka liv i matchen igen med 22 sekunder kvar att spela när Niclas Henningsson trycker in reduceringen till 2-3, men närmare än så kom inte NIK poäng.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi skall vara glada åt en ny seger och tre poäng. Helt klart att det är bra att vinna oavsett hur det ser ut, men vi behöver absolut hitta en högre nivå i spelet framöver när det drar ihop sig till Alltrean. Motivator nu är att försöka bibehålla vinner striken och komma med en så bra förberedelse som vi bara kan nå, avslutar Hellgren.

Bålsta HC – Norrtälje IK 3-2 (1-0,0-1,2-1)

 

Skott: 39-26 (15-4,14-12,10-10)

Period 1: 1-0 (11:44) Joakim Gustafsson.
Period 2: 1-1 29:13) Anton Gustafsson.
Period 3: 2-1 (40:28) Filip Ljung, 3-1 (54:27) Johan Andersson, 3-2 (59:38) Niclas Henningsson.

PIM: 12 (0:8:4) – 8 (4:2:2)

Publik: 165

Spelarbetyg BHC:


Dennis Von Walden


Niclas Skoglund


Johan Andersson

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar