7 gjorda mål och noll poäng?!

Foto: Kent Lundqvist

SK Elvan har på två omgångar gjort hela 7 mål men kammat hem nollpoäng och senast i raden blev det förlust i derbyt hemma mot Syrianska FF.

– Ja det är inte bra alls, medger Elvan-tränaren Per Lygnegård.

För att tidigt summera den totala upplevelsen så kan vi konstatera att den samlade publiken fick se en riktig skitmatch. Många mål, men föga underhållande då det mer kom att handla om individuella prestationer än om ett bra lagspel.

Foto: Kent Lundqvist

Bolltapp & återigen bolltapp återspeglar de första 10 minuterna. I den 13:e minuten så kommer 0-1 ut egentligen ingenting. Ett inlägg från högerkanten fångas in av måltjuven Alexander Alan som är skoningslös mitt i boxen.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget svarar omgående med att kvittera till 1-1 genom Airidas Meskauskas där SFF står och tittar på när Elvan tar sig fram.

Foto: Kent Lundqvist

Det fortsätter att ramla in mål. Alan lobbar in 1-2 dryga fem minuter senare och i den 32:a minuten får vi se ett snyggt mål där Nathanael Dogan friställer Tunahan Dölek med en klack och det är 1-3.

Foto: Kent Lundqvist

Elvan har också ett par chanser att måla, men närmare än Joakim Johansson pärla i underkant av överliggaren i den 44:e minuten kommer inte hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Den andra halvleken blir om möjlig sämre en den första. Försvarsspel är tydligen något man lämnat hemma för det skapas chanser nästan varje minut. Elvan jagar kontakt och SFF kontrar. Det gör man förtjänstfullt med dryga timmen spelad då Zuheib Bashir Omar gör 1-4.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen ser tillsynes ut att avgöras i den 76:e minuten då Andreas Ahosson slår en bra frispark i ribban och returen forcerar Alaa Kalash in till 1-5.

Foto: Kent Lundqvist

Avgjort? Nix! Elvan jagar hem 2-5 genom Airidas Meskauskas och 3-5 genom Christian Pennerborn inom loppet av två spelade minuter och nu var det darr igen.

Foto: Kent Lundqvist

Kort därefter så har Elvan en riktigt farlig frispark av Robert Eriksson som smiter precis utanför Lucas Gidebrants vänstra stolpe, mål där och man kan undra vart matchen tagit vägen?

Foto: Kent Lundqvist

Istället stänger SFF matchen i det efterföljande anfallet då Mora Lahdo trycker in och fastställer slutresultatet till 3-6.

Foto: Kent Lundqvist

– Skönt att vi kan reda ut det här och ta tre poäng. Vi gör 6 mål och det är bra men vi behöver målskillnad och då var det onödigt att släppa in mål vid ställningen 1-5. Vi har fortsatt chansen på seriesegern om vi kan göra vårt och vinna matcher, sedan får vi bara hoppas, summerar SFF-tränaren Mahmoud ”Salle” Salim.

– Jag är besviken såklart. Det är inte okey någonstans att släppa in så mycket mål som vi gör just nu. Att göra 7 på två matcher skall normalt betyda poäng. Vi får jobba på en bra avslutning av serien, avslutar Elvan-tränaren.

SK Elvan – Syrianska FF 3-6 (1-3)

Målskyttar,
SKE: Airidas Meskauskas 2, Christian Pennerborn.
SFF: Alexander Alan 2, Tunahan Dölek, Zuheib Bashir Omar, Alaa Kalash, Moran Lahdo.

Varningar: 2-3
Publik: 36

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar