Ineffektivt BHC föll i andra omgången av kvalserien!

Deppigt i BHC efter förlust hemma mot ett rutinerat Farsta. Foto: Kent Lundqvist

Trots ett stort spelövertag för Bålsta HC i kvalseriens andra omgång hemma mot ett rutinerat FOC Farsta förlorade laget med 1-2 (0-1,1-1,0-0).

– Det känns såklart surt att förlora den här matchen då vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna, medger tränare Fredrik Stenberg.

BHC inleder matchen förtroende ingivande med att skapa ett friläge redan efter 48 sekunder men Andreas Karlsson missar.

Foto: Kent Lundqvist

BHC fortsätter att vara spelförande och får också chansen att ta ledningen när gästernas Marc Lindh drar på sig en utvisning med 4,56 spelat och omgående så har Joakim Lundqvist en jättechans som Farstas målvakt – David Elfengren räddar. Hemmalaget får sedan en ny chans i spel fem mot fyra i mitten av perioden som man inte förvaltar.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna har så långt inte haft något att tala om offensivt, men när man får chansen att spela fem mot fyra med 13:05 spelat så tar man den. Rutinerade och korpulente Fredrik Hägg gör 0-1 vilket står sig in i periodvilan.

Foto: Kent Lundqvist

BHC skulle dock tidigt i mellanakten kvittera då gästerna drar på sig en dubbelutvisning. I spel fem mot med 4,13 spelat av perioden så tar Robert Olofsson skott från blå och framför mål styr Joakim Lundqvist in 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

I det här läget så är känslan att BHC tar ett bra grepp om händelserna, men då åker hemmalaget på en utvisning som kostar – igen. Det är ett fladder-skott från blå av Marc Lindh med trafik framför Erik Ladhe i mål hittar rätt till 1-2.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så blir det under en sekvens rena kanonaden mot gästernas mål, Jonathan Backman friställd framför mål missar, Felix Herlin i bra läge träffar ribban och Lundqvist träffar Elfgrens mask i fritt läge vilket gör att 1-2 står sig perioden ut.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje perioden väntar vi på desperationen i BHC, men den uteblir. Det där primitiva finns inte och det gör det ganska lätt för ett rutinerat Farsta att försvara. Visst det skapas enstaka bra lägen att kvittera som när Gordy Bonnel får ett friläge, men han skjuter utanför.

Foto: Kent Lundqvist

BHC skulle kvittera till 2-2 med ett välriktat och bra avslut från backen Sebastian Crystal, men det underkänns för offside i målgården med 12,12 spelat av den tredje och sista perioden.

Foto: Kent Lundqvist

Avslutningen av perioden blir det mycket puck på BHC, men det kommer inget ur det då man tar alldeles för lite avslut sett till det stora puckinnehavet och Farsta kan hålla undan och vinna.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi tar tyvärr inte kampen på det sätt man kan önska där ute, sett till spel över 60 minuter och då blir det svårt att vinna kvalmatcher där kampen behöver vara en stor del av spelet, avslutar Fredrik.

Bålsta HC – FOC Farsta 1-2 (0-1,1-1,0-0)

Skott: 33-30 (14-11,8-11,11-8)

Målen,
Period 1: 0-1 (14:17) Fredrik Hägg.
Period 2: 1-1 (24:13) Joakim Lundqvist, 1-2 (26:20) Marc Lindh.
Period 3: x

Utvisningar: 4 (2:2:0) – 10 (4:4:2)

Publik: 150

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar