Sköna poäng på kontot!

Therese ”Thessan” Lundström starkt bidragande till nya poäng. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF tog en mycket viktig fullpoängare hemma mot Arbrå. Therese Lundström sköt åtta mål och blev utsedd till bästa hemmaspelare när EHF vann med 26-16 (9-6).

-Jag hade lite flyt i avslutningarna. Satsade på att komma i fart och det gav bra utdelning framåt, säger Therese.

Försvarsspelet var annars en starkt bidragande orsak till segern.

Foto:Kent Lundqvist

-Vi stod verkligen upp bra bakåt. Det finns en större trygghet i försvarsspelet idag och det bäddar för snabba omställningar med lätta mål, säger Therese.

Båda lagen inledde minst sagt trevande i Idrottshuset och det tog nästan sex minuter innan Matilda Widén sköt kampens första mål. Det fortsatte målsnålt och efter 20 spelade minuter var ställningen 4-4.

Foto:Kent Lundqvist

Lite senare drog EHF på sig  en utvisning i tvåmålsledning  men vann den med 2-0 vilket innebar ett litet ryck fram till 8-4. Känslan i det läget var att EHF skulle kunna vinna ganska klart om man bara inte agerade så stressigt i anfallsspelet.

Foto:Kent Lundqvist

-Det var lite nervöst framåt i första halvlek, blev klart bättre sedan, menar Therese.

Men upptakten av andra halvlek var åter tveksam för EHF som missade tredje straffen av fyra så långt. Arbrå kom upp till 9-8 men sedan var det hemmalagets match fram till slutsignalen. Ett avgörande skede var när EHF åter vann en utvisning, nu med 2-1, fram till ledning 15-10.

Foto:Kent Lundqvist

-Där nånstans började det kännas lugnt. Det hade varit mycket nerver på utsidan innan men vårt försvarsspel var fantastiskt rakt igenom. Samarbetet försvar och målvakt är något vi också jobbat mycket med på sistone, säger tränaren Ken Hornö.

Foto:Kent Lundqvist

Halvvägs in på andra halvlek var ställningen 18-12 och sedan växte ledningen successivt. EHF ställde om på gästernas misstag och drog iväg till en tiomålsvinst till slut.

Foto:Kent Lundqvist

-Alla gör det bra och sätter varandra i lägen offensivt. Det här var en viktig och rolig match att vinna och vi är på uppgång nu. Borde ligga högre upp i tabellen, det förtjänar vi. Återstår fyra matcher mot inte omöjligt motstånd och vi vet vad vi kan, avslutar Therese Lundström.

I och med segern är EHF nu i hälarna på just Arbrå i kampen om nytt kontrakt.

-Det har var verkligen en jätteviktig match som vi vinner övertygande till slut. Sedan Liza Burnelius, Matilda Widén och Therese Lundström anslutit har det blivit bättre och bättre på såväl träning som match. Extra kul att det lossnade målmässigt för ”Tessan ” som gör en stormatch. Så här bra är hon ju på träningarna också, avslutar Ken Hornö.

 

Enköpings HF-Arbrå HK 26-16 (9-6)

Mål, EHF:  Therese Lundström 8, Frida Haraldsson 4, Sara Hornö 4, Amanda Gustafsson 3, Liza Burnelius 2, Isa Ekström 2, Matilda Widén 2, Maia Nysten.

Arbrå: Petra Jönsson 4, Cecilia Larsson 3, Sofie Einars 2, Elin Nygårds 2, Hanna Sundberg 2, Kajsa Hager , Moa Jönsson, Sanna Jonsäll.

Utvisningar: 3-2

 

 

 

Lämna ett svar