30 minuter bra handboll räcker inte för BIF.

Foto: Kent Lundqvist

Åter igen ” bara” en bra halvlek av Bålsta IF som föll borta mot Upsala IF i Herrtrean.

Det börjar bli en ful ovana för BIF att göra en bra halvlek för att sedan slockna helt. Borta mot Upsala IF så var det riktigt bra under den första halvleken där man hänger på och spelar jämnt. Det är dock UIF som går till halvtidsvila i ledning med 17-15.

Matchen avgörs i inledningen av den andra halvleken då BIF mentalt tycks sitta kvar i omklädningsrummet. Hemmalaget kan ganska omgående går fram till ledning med 21-15. Det var ett underläge som tog udden av det kollektiva spelet i BIF som gör enkla misstag i ett mer individuellt spel som straffar sig och kostar tillslut en 10 bollars förlust.

– En mycket ojämn insats i afton. Bitvis spelade vi med fart och rejäla satsningar, och då kom ju målen också. Men alltför ofta blev det offensiva spelet stillastående med helt individuella avslut. Dessutom gör vi på tok för många enkla misstag. Bakåt har vi stora problem med att få fast deras tyngre spelare hela vägen. Många avslut kommer efter kamp man mot man där vi vägde för lätt. Ny chans på fredag, säger BIF-tränaren Magnus Paulsson.

Upsala IF – Bålsta IF 37-27 (17-15)

Målskyttar BIF: Zebastian Sultán 7, Rasmus Larsson 4, David Mellberg 4, Måns Skäld 4, Anton Paulsson 2, Fredrik Sandberg 2, Peter Wass, Daniel Sollander, Malte Libler, Lucas Gutzen.

Publik: 32

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar