29:e raka inkasserades i derbyt!

Loket sprang ifrån Lama och vann med 6-0. Foto: Kent Lundqvist

Lamadjurets AIBC kom till korta i derbyt mot tabellettan och obesegrade Lokomotiv Grillby i herrtrean som vann med klara och rättvisa 6-0 (0-3,0-2,0-1) och där med sin 29:e raka serievinst.

– Det var ett lag på banan och det är bara att gratulera Lokomotiv, medger Lamatränaren John Andersson.

– Klart att vi är nöjda med segern, men mest nöjd är vi över hur vi faktiskt spelar den hör matchen, berömmer tränare Tomas Lindgren.

Det är lätt att förstå för i långa stunder så är det en matchbild som påminner om Powerplay fast det är spel fem mot fem, Loket ligger på och bollen går som på ett snöre mellan spelarna och ett sjukdoms och skadedrabbat Lama får slit ont för att försvara sig, vilket dem gör hedersamt i 60 minuter!

Hedersamt försvarsspel av Lama. Foto: Kent Lundqvist

Trots hår jobb och en stark inledning, där Lama hotar under dem första minuterna och gästernas målvakt Emil Ekström får sträcka ut så är det Loket som efter 20 minuter spelat är i ledning med 3-0 efter mål av Jakob Fertig, Johan Alveus och Kalle Nissén.

Kalle Nissèn grattas efter 0-3 målet. Foto: Kent Lundqvist

I mellanakten fortsätter Loket att trycka på för mer, men en heroisk och riktigt bra hemmamålvakt i Jonatan Gustavsson gör att det tar hela 14,32 innan nästa mål faller och det är Alveus som tar skott från distans med massor av trafik framför Gustavsson.  Och 5-0 målet är minst sagt turligt där ett skott från Fertig tar på täckande Andreas Hagmans klubba och ställer Gustavsson.

En olycklig Andreas Hagman styr in bollen i eget mål. Foto: Kent Lundqvist

I den tredje perioden så får hemmalaget mer att säga till om och är värda en kasse, det är på omställningar där framför allt Max Gustafsson flyger fram men Ekström i Lokets mål har låst & slängt nyckeln.

Emil Ekström räddar & håller nollan i derbyt. Foto: Kent Lundqvist

Det faller ett mål i perioden och det kommer efter ett riktigt slöbyte av hemmalaget som ger Söderberg fritt läge på vänsterkanten och han fastställer slutresultatet till 0–6.

Carl Söderberg fastställer slutresultatet till 0-6. Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör vad vi kan idag med det material vi förfogar över, men det räcker tyvärr inte och det är tur att Jonatan i målet är så bra som han är, summerar John.

Jonatan Gustavsson i Lamamålet bäst på plan i derbyt. Foto: Kent Lundqvist

– Vi spelar disciplinerat i 60 minuter och ger inte bort något i onödan, det dem skapar kommer av bra prestationer inte av att vi chansar eller slarvar. Det här skall vi bygga vidare på, med att få till långa anfall och inte spela på chans, summerar en nöjd Tomas.

Lamadjurets AIBC – Lokomotiv Grillby IBK 0-6 (0-3, 0-2, 0-1)

Målen,
Period 1: 0-1 (04:26) Jakob Fertig, 0-2 (10:06) Johan Alveus, 0-3 (19:55) Kalle Nissén.
Period 2: 0-4 (34:32) Johan Alveus, 0-5 (38:46) Jakob Fertig.
Period 3: 0-6 (52:57) Carl Söderberg.

Spelarbetyg LAIBC:


Jonatan Gustvsson LAIBC


Johan Alveus LGIBK


Jakob Fertig LGIBK

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar