Första 2018!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Bandy fick så äntligen inteckna en seger 2018 i supertrean när man hemmabesegrade tabelltvåan SIF Norrtelje med 5-4 (2-3).

– Det var med en härlig känsla vi kom till spel. Efter lite om och men så fick vi ihop lag med 1 avbytare. Det var sol och blå himmel med -5°, underbart bandyväder, berättar Marcus Björklund.

Det skulle visa sig att ESK börjar få ihop spelet mer och mer.

– Vi gör nog vår bästa period för säsongen första 20 minuterna. Vi har full kontroll defensivt samt att vi spelar varierat framåt och går upp till en 2-0 ledning, första efter ett fint anfall och det andra på straff, berättar Marcus.

Efter det slappnar ESK av lite grann vilket gör att Norrtelje kommer upp och skapar en hel del hörnor samt lite skott utifrån. Dem lyckas också reducera till 1-2 efter ett lyft som hemmalaget rensar rakt på deras spelare som får fritt läge. Sista 10 tappar ESK bollen olyckligt två gånger om vilket renderar i två Norrteljemål till 2-3 efter lite flipperspel i straffområdet.

Till andra går vi ut och trycker ihop laget återigen och får bra kontroll över spelet. Vi gör omgående 3-3. Norrtelje äger mycket boll och försöker skapa tryck, men vi får slag på dem tidigt vilket gör att avsluten kommer från kanterna eller långt utifrån, vilket gör det lätt för mig att agera i målet utan några större problem, berättar Marcus.

På en flipp halvvägs in i andra rinner gästerna tyvärr igenom och får straff, vilken kostar 3-4.

– Vi deppar inte ihop och lyckas göra 4-4 kort därefter. När det återstår 12 minuter tar vi en timeout och pratar ihop oss om att det är full fokus sista och att idag ska vi ha poängen med oss. Idag (söndag) kändes det även som att det var vår dag, vi går ut och sätter 5-4 direkt efter timeouten.  Vi håller sedan ut sista minuterna, där dem endast får till 2-3 avslut från distans. En otroligt lättnad och underbar känsla efteråt. Vi fick äntligen lite medstuds totalt sett över matchen och det känns som att vi börjar få ihop spelet åt båda håll.  Vill framhålla defensiven och attityden Idag, det kändes verkligen att ingen ville förlora en match till, summerar Marcus.

ESK Bandy – SIF Norrtelje U 5-4 (2-3)

Målskyttar ESK: Robert Skogevall 2, Dan Kåberg, Jonas Pürkner, Ulf Dolfei.

 

Matcher och serien >>>

 

Lämna ett svar