1:a advent, 2 dagar, 2 matcher, 6 poäng

Foto: Kent Lundqvist

Två matcher och två segrar inkasserade Enköpings IBK i helgen.

EIBK U åkte i lördags till Bålsta för första derbyt på väldigt länge.

– Jag tror att det är bra för innebandyn att det finns två lag så nära varandra i samma serie. På längre sikt kanske vi kan ha lite samarbete. Vi ställde upp med två taggade femmor, som sjöng julsånger i omklädningsrummet innan match. Tror även Bålsta var sugna på derbymatch, som hade gjort några bra matcher innan. Exempel den mot serieledarna Roslagsalliansen, säger EIBK-tränaren Benney Brundell.

Det var även BFBC som fick jubla först, när dom gjorde matchens första målet. Första perioden var mål och spelmässigt den jämnaste i matchen. EIBK kunde gå till pausvila med 2-5 och 6-17 i skott.

Efter första vilan, där gästerna tryckte på med noggrannhet och lugn skulle det visa sig att EIBKs  samspelta lag och med högre tempo skulle fälla avgörandet. Enköping gick till andra vilan med en ledning med 13-3.

Tredje rullade på, fast kanske inte med samma intensitet, men mål och chanser fanns det gott om. Matchen slutar 4-20.

-Tror inte det bli samma siffror nästa gång vi möts. Men det är kul med derbyn.

Målgörare i EIBK: Julia Brundell 6, Emma Carlsson 5, Ida Nyholm 4, Louise Andersson 3, Matilda Irvebrant, Paulina Wennerström.

Match nr 2 spelades under söndagen den 1 december och för motståndet svarade Åland (Som skulle möta Bålsta på em.).

– Dom två matcher vi spelade förra säsongen var jämna. Visste att det skulle bli tufft och till i år hade dom några nya spelare. Vi ställde upp med i stort sett nytt lag, än vad vi hade mot Bålsta.

Det skulle visa sig att det var två bra lag som tog ut varandra.

– Det var kriga och kämpa över hela planen. Kanske inget skönspel, men vi höll oss till planen. Första slutar 1-1. Emma Carlsson målskytt (ass Emilia Sörlin).

I andra får Jennie Larsen  verkligen känna att hon är varm i kläderna.

– Hon räddar oss kvar i matchen då gästerna pressar på bra. Vi var inte ofarliga, men hade svårt att komma till avslut. Komiskt nog är vi i ledning med 3-2 och åter igen mål av Emma C.  2:an med ass. från duktiga Thea Helen (-04). 3:an ass. Emma Brundell på en frislags variant.

Tredje skulle bli den andra likt. Där det är bra spel från båda lagen. Gästernas tredje kommer efter åtta minuter efter slarv i mittzon . 14.19 in i perioden kommer det matchvinnande målet som görs av ännu en duktig -04:a – Emma Svensson (Ass Emilia Sörlin).

-Pulsen  var nog uppe i maxpuls dom sista fem, kul att spela en sådan här match. Två jämna lag. Klart en mycket godkänd laginsats, avslutar EIBK-tränaren.

Damtrean >>>

Lämna ett svar