14 tappra föll med flaggan i topp!

ESK fick tillslut ge sig hemma mot Arboga. Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey med 14 spelare stod inte bara upp, man spelade dessutom skjortan av gästande IFK Arboga i två perioder.

– Svårt att analysera den här matchen, men killarna gör det riktigt bra, berömmer ESK-tränaren Robert Kimby.

ESK som redan innan hade en hel rad med spelare på frånvarolistan fick en trist start på kvällen då backen Andreas Lindqvist fick kliva av redan efter värmningen då han inte var frisk. Det gjorde att forwarden Simon Cederborg fick ersätta som back denna kväll.

Foto: Kent Lundqvist

Inte nog med det, det startar illa också då gästernas Anton Ekström efter 2:30 enkelt får peta in 0-1 på en retur.

Foto: Kent Lundqvist

ESK repar sig och får till ett hyggligt spel med puck och vaskar fram en del heta chanser som med 3,50 spelat då Tobias Smids hittar en friställd Douglas Alenbring, men gästernas burväktare för kvällen – Lukas Klarström räddar.

Sedan går ESK in i en svag sekvens i matchen och åker på en utvisning med 6,05 spelat och det tar gästerna 17 sekunder att göra ett mycket billigt 0-2 genom Alexander Kovalonok.

Foto: Kent Lundqvist

ESK tar då en timeout, men det blir inte mycket bättre och man fortsätter istället att dra på sig utvisningar. Det klarar dock ESK ut, men när man själva sedan får chansen att spela fem mot fyra slarvar man och då gör William Wirtoft gör 0-3.

Foto: Kent Lundqvist

ESK avslutar perioden bra och vaskar fram flertalet kvalificerade chanser att reducera, men Klarström gör ett par svettiga räddningar och Arboga kan gå till periodvila i ledning med 3-0.

– En inte alls för dålig period även om resultatet inte var bra. Det tog ett tag att hitta in i matchen med laget för kvällen. Vi hanterar dock förutsättningarna helt okey, men inte jättebra så här långt, konstaterar ESK-tränaren.

ESK startar mellanakten i spel fem mot fyra och Hampus Wallin får ett bra läge i slottet som Klarström räddar redan efter 15 sekunders spel.

Foto: Kent Lundqvist

Med 2,08 spelat av perioden kommer nästa motgång för ESK, Erik Berkerud får lämna matchen med skada. Hemmalaget trampar dock på och med 2,55 spelat tar sig Jesper Bärgård i läge men träffar ribban.

Foto: Kent Lundqvist

Det är mycket ESK nu och det är nära reducering flera gånger om. Wilmer Lindblad träffar insidan av stolpen och ut i spel sex mot fem. ESK får sedan spela fem mot fyra och det skapas ett bra tryck med flertalet bra avslut, men Klarström fortsätter att övertyga i Arboga kassen.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna flyttar sedan fram spelet och får tag i matchen och skapar tryck mot ESK och det renderar i en utvisning och spel fem mot fyra med 11:06 spelat av perioden. Då drar Arboga på sig en utvisning och det blir spel fyra mot fyra 12,04.

Foto: Kent Lundqvist

Då kommer en reducering och det efter en riktig bjudning av gästerna. Hampus Wallin som var hemmalagets bäste spelare denna match får ett friläge framför mål och reducerar till 1-3 med 12,47 spelat.

Foto: Kent Lundqvist

ESK trummar på och det skapas mer chanser att reducera. Med 15,35 spelat har Tobias Smids en jättechans i slottet men avslutet räddas av Klarström som så här långt är gästernas absolut bäste spelare.

Foto: Kent Lundqvist

Med 18,02 åker ESK på en mycket tveksam utvisning på en ”open ice” tackling på puckhållare och det kostar 1-4 ”bara” 12 sekunder senare genom Roman Semjonov.

Foto: Kent Lundqvist

– En mycket bra period där vi absolut hittat hur vi skall hantera matchen med förutsättningarna, men borde gjort något mål till sett till alla chanser vi skapar, menar Kimby.

ESK startar den tredje perioden i spel fem mot fyra och skapar två bra chanser att reducera men Klarström fortsätter att övertyga. Hemmalaget fortsätter sedan att mata avslut mot gästernas mål även i spel fem mot fem och det är närmast ett mirakel att det inte ringer.

Foto: Kent Lundqvist

Arboga som knappt haft något att säga till om offensivt får en av få chanser med 7,20 spelat då Conny Strömberg tar sig fram, men hemmakeepern – Pontus Hagman räddar.

Foto: Kent Lundqvist

ESK får tag i det igen och Wallin spelar magiskt till en friställd Bärgård, men Klarström – igen. Det slutar med gästerna drar på sig en utvisning med 9,07 spelat. Och då kommer 2-4 genom Niklas Rigelius efter en bjudning av Klarström som missar en lyftning ut ur zon.

Foto: Kent Lundqvist

ESK fortsätter att jaga livet ur Arboga som ser mer än lovligt slutkörda ut och med 11,39 spelat av den tredje perioden kommer nästa reducering då Rigelius tar avslut och Mattias Johansson vispar in 3-4.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle komma mer av det hårda trycket från 13 tappra hemmaspelare som tvingar gästerna att ta en timeout med 12,54 på matchuret. Det hjälper inte gästerna som fortsatt får slita ont för att freda sin bur.

Foto: Kent Lundqvist

ESK lyfter sin målvakt med 2 minuter kvar och sätter om möjligt ännu mer tryck, men tillslut så kommer en puck över hela isen till 3-5 genom Mathias Linnarud.

Foto: Kent Lundqvist

– Surt så klart att vi inte får in 4-4 då vi har bra tryck på dem och skapar chanser. Som helhet så fick vi bra svar från den här matchen och kan gå rakryggade trots förlusten. Tycker att vi har den här matchen i två perioder och den första är jämn.

– Med tanke på förutsättningarna i laget så har vi avbokat fredagens match och slickar nu såren och lägger en bra rehab på det så skall vi kunna köra bra träningar kommande vecka, avslutar Kimby.

ESK Hockey – IFK Arboga 3-5 (0-3,1-1,2-1)

Skott: 48-19 (10-11,16-5,22-3)

Period 1: 0-1 (2:30) Anton Ekström. 0-2 (06,22) Alexander Kovalonok, 0-3 (15,05) William Wirtoft.
Period 2: 1-3 (32:47) Hampus Wallin, 1-4 (38:14) Roman Semjonov.
Period 3: 2-4 (49:34) Niklas Rigelius, 3-4 (51,39) Mattias Johansson, 3-5 (58:53) Mathias Linnarud.

Utvisningar: 6x2min + 1×10 min – 6x2min.

Spelarbetyg ESK:


ESK Hockey

 

Veckans övriga träningsmatcher i Hockeyettan Östra*:

Huddinge–Kumla 3-4 (straffar)

Huddinge tog emot Kumla i Björkängshallen under kvällen. Det blev en match som Huddinge förde och även hade ledningen en bit in i tredje perioden. Men Kumla kom tillbaka in i matchen och såg till att kvittera innan matchen var till ända. Förlängningen blev mållös och i straffläggningen var det Kumla som var effektivast och vann efter att Jonatan Frykholm räddat samtliga straffar från Huddinge.

Detta var Kumlas genrep inför säsongen och för Huddinges del ska det spelas en match till, hemma mot Tranås på söndag.

Målskyttar Huddinge:

Målskyttar Kumla: Oscar Svanborg 2 (en straff), Samuel Hou Gustafsson, Philip Zubenko och Martin Eberhardsson

Segeltorp–Köping 1-2

Segeltorp kom till matchen mot Köping efter två raka segrar och inte ett enda insläppt mål, ikväll kom säsongens två första i egen kasse. Köping vann en jämn match med 2-1.

Segeltorp har två träningsmatcher kvar innan det är dags att begå seriepremiär, Dalen borta på lördag och Väsby hemma på onsdag. Köping har även de två träningsmatcher kvar, Sollentuna hemma på söndag och Gripen hemma på onsdag.

Gripen–Mjölby 2-4

Gripen fick se sig besegrade av division två laget Mjölby under onsdagskvällen. Laget hade stora problem med sina motståndare och segern var odiskutabel enligt rapporter. För Gripens del återstår en träningsmatch innan serien startar, Köping borta nästa onsdag.

Målskyttar Gripen: Mathias Hellgren, Alexander Molldén

Sollentuna–Vallentuna 3-6

I Stockholm spelades det derby mellan Sollentuna och Vallentuna där gästerna gick fram till en 4-0 ledning innan hemmalaget kunde vakna till liv och skapa lite nerv i matchen. Laget kom så när igen, men när det stod 3-4 så avgjorde gästerna och ordnade 3-5.

Målskyttar Sollentuna: Kim Brännström, Fredrik Wink och Emil Broed.
Målskyttar Vallentuna: Gustav Jansson x2, Andreas Paulsson, Erik Persson, Niklas Lindholm Schmidt och Markus Andersson.

Hanviken–Väsby 1-3

Tyresö/Hanviken tog emot Väsby på hemmais under onsdagskvällen, det blev en match som var jämn mellan två jämnbördiga lag. Gästerna var dock betydligt tuffare framför de båda kassarna och kunde till slut vinna matchen med 3-1.

Målskyttar Väsby: Johannes Nilsson, Nick Hedemyr, Ludvig Wiita Adamsson

Östersund–Hudiksvall 2-1

För Östersunds del väntade sista träningsmatchen innan serien drar igång om en dryg vecka när Hudiksvall kom på besök. Även den matchen blev en jämn historia där lagen bytte chanser med varandra. Hemmalaget hade dock siktet inställt på seger och lyckades även vinna till slut. Matchen vanns med 2-1 efter att Axel Olsson och Anton Fält nätat för ÖIK och där Simon Lövgren reducerade i slutet av matchen för Hudiksvalls del. För Hudiksvalls del återstår en träningsmatch innan serien drar igång. På lördag när laget beger sig till Borlänge ishall för match mot förra säsongens kvalserielag.

Göta/Traneberg–Trångsund 2-1

Även Hockeyettan-nykomlingen Trångsund var i farten under tisdagskvällen. Laget mötte Göta/Traneberg från division två och föll med uddamålet. Detta var lagens andra möte på försäsongen och senast vann Trångsund med klara 5-1. Trångsund har en träningsmatch kvar innan seriespelet startar mot Visby/Roma nästa fredag. Innan dess ska laget ta sig an IFK Tumba på söndag i Stortorpshallen.

 

* Källa: Hockeyettan

Lämna ett svar