14 av 22 klara!

Foto: Kent Lundqvist

Hockey: ESK Hockey har klart med 14 av 22 spelare till den tilltänkta truppen s2021/22.

Bygget av en ny trupp inför kommande säsong 2021/22 har kommit en bra bit på väg och det återstår åtta platser att fylla för ESK Hockey.

– Vi siktar på att ha en slagkraftig trupp även kommande säsong och vi är glada att vi redan nu har så pass många som 14 spelare klara, säger tillträdande klubbchef – Alexander Edstein.

ESK som tog sig till Allettan den gångna säsongen siktar nu på att ta nästa steg.

– Vi är nöjda med grundserien den gångna säsongen, men det blev inte vad vi hoppats på i Allettan med en hel del strul på vägen. Vi hoppas nu att kunna säkra upp en trupp som kan ta oss till playoff.

Det som genomsyrade Allettan och en hel del tappade poäng var effektiviteten i spelet med puck och det hoppas nu Alexander på att man skall kunna lösa med ett par kvalificerade poängspelare.

– Vi vet vad vi söker och det är poängspelare av rang. Det är ingen hemlighet att vi skapade mycket den gångna säsong, men tog dåligt betalt sett till vad vi skapade och det kostade oss en plats i playoffspelet.

I det defensiva ser det bra ut och ESK har säkrat upp målvaktssidan med Benjamin Johansson, Pontus Hagman. På backsidan är det klart med Robin Nilsson, Adam Rachidi, Fredrik Lundin, Martin Jonsson, William Kaijser och Johannes Hellsten som är inskriven som back i truppen.

– Det är roligt att Johannes förlänger med oss. Han började ju förra säsongen som forward men ju längre säsongen led så såg vi att hans egenskaper passar bättre som back och vi ser en stor potential i honom på den positionen, menar Edstein.

Offensivt har ESK gjort klart med Niklas Rigelius, Johan Eek, Ludvig Wallin, Jesper Bärgård, Gustav Lindberg och Edvin Wiklund.

– Speciellt kul att vi har skrivit kontrakt med Wiklund som varit ESK trogen från hockeyskolan till A-laget.

Klart är att Oliver Horrsell (b) – slutar, John Petersson (b) – flyttar, Patrik Fagerlund (tränare) – Allsvenskan som Assisterande tränare i Västerås, Kent Olofsson (tränare) – slutar pga. jobb. Filip Andersson erbjuds inget kontrakt i detta läge pga. skadebilden, men kommer att finnas med som ett alternativ.

Nu när försäsongen startar så kommer ESK att ta ett nytt grepp och fysträningen.

– Det kommer att bli mer av kollektiv träning och en absolut höjning av den fysiska statusen, avslutar Edstein.

Lämna ett svar