top
logga

Länkar rugby

Samarbetspartners
Annons

Tuff inledning på bronsbataljen för ERK!
Söndag 01 oktober 2017 12:09


Foto: ERK

Enköpings rugbyherrar hade det tufft i Stockholm under lördagen mot Hammarby och förlorade med 43-24 (10-5)!

I ett bra tempo under första halvlek så höll båda lagen en tight defensiv där mycket av spelet avgjordes i det öppna spelet. ERKs klunga tryckte bort Hammarbys vid flera ställklungor och första halvlek slutade med de jämna siffrorna 10-5 till Hammarby.

I andra halvlek så ”somnade” ERK in en period, som har vanligt förekommande i år!?
Spelplan haltade lite under matchen vilket märktes bland annat i början på andra halvlek där ERK ”stod och sov” under första delen av halvleken där Hammarby gjorde tre snabba försök! Jag vet inte vad som händer, för det händer i stort sätt varje match, att under en period i matchen så verkar det som vissa spelare ”inte är närvarande” och släpper igenom ”skitförsök”!?

Annons 

All kontinuiteten i spelet är då som bortblåst och motståndarna lyckas med genomspringningar som laget normalt stoppar. Mycket beror på att ”första tacklingen” inte sitter och motståndarna får upp farten och utrymmet, som krävs, för att finta bort de spelare som försöker tackla och är kvar i försvarlinjen.

Efter en bra period av Hammarby ”vaknar ERK till igen” och gör flera försök och är bara cirka 10 poäng efter. ERK reparera lite av skadan som skett under ”insomningsperioden” men släpper tyvärr in ett försök till innan matchen slutar 43-24 till Hammarby.


Foto: ERK

Andreas Knutsson var en av spelarna som gjorde bra ifrån sig i lördags match, med 2 försök, 10p och ett uppoffrande spel men många bra tacklingar i defensiven. Hammarby leder med 19p inför returen hemma nästa lördag kl.15.00, vilket inte ointagligt! ERK kommer att få tillbaka några sjuklingar och juniorlandslagsspelare tills nästa helg. ERK spelar oftast bättre hemma mot Hammarby och SM bronset är inte avgjort än, utan kommer att avgöras i en ytterligare tuff match!

 

 

 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064