top
logga

Länkar rugby

Samarbetspartners
Annons

Dubbelförlust för ERK!
Måndag 18 september 2017 07:00


Foto: Kent Lundqvist

Herrarna Enköpings RK gjorde en bra match men det räckte inte i SM semifinalen borta mot Pingvin och damerna föll stort på hemmaplan.

Matchen mellan Pingvin och ERK spelades under bra förhållanden i soligt väder och med en stor publik i Trelleborg. Pingvin vann med 69-24

Det var en underhållande match där Pingvin startade starkt och tog ledningen tidigt i matchen genom en straff och ett försök 10-0. ERK kom tillbaka och gjorde ett försök efter cirka 10-min 10-7. Lagen turades sen om i första halvlek med att göra poäng, men Pingvin var det starkaste laget och ledde med 43-17 i halvlek.

Det var samma mönster i andra halvlek lite mycket "Hawaiirugby" som Pingvin utnyttjade bäst. Tex genom Matthew Keane, Pingvin som var extremt bra i matchen! Även om Pingvin fick många straffar emot sig så kunde inte ERK utnyttja dem möjligheterna genom att göra tillräckligt många poäng för att komma ikapp resultatmässigt. Tyvärr räcker inte ERK till med flera småskador i truppen o "dålig planering/ursäkter" från spelare, mot ett starkt lag som Pingvin, på deras omtalat svårspelade hemmaplan.

Andra resultat under helgen!
Hammarby - Exiles 3-19
KVAL till Allsvenskan Göteborg - Norrköping 12- 5

ERK spelar nu bronsmatch mot Hammarby med start 30/9 15:00 på Årstafältet.

Annons 

Damerna i Enköpings RK fick bekänna färg hemma mot Exiles i sista allsvenska matchen i serien innan SM-semifinalen!


Foto: Kent Lundqvist

Damerna hade återigen en tuff match mot Exiles hemma på Korsängen, men stod upp bättre den här matchen och satte press på Exiles ladies i första halvlek. Klungorna och inkasten fungerar bättre & bättre och satte myror i huvudet på Exiles ladies. Första halvlek var väldigt jämn spelmässigt men Exiles duktiga spelare rann igenom lite lätt vid några tillfällen. Exiles ledde med 22-9 efter första halvlek.

Spelplanen sitter bra under hela matchen och damerna har tagit stora steg under året och under hösten! Laget börjar bli mer samspelt och spelet ”sitter” under längre perioder under matcherna.

Nu är det dags att mötta 1:an i söderserien i semifinalen och damerna har fått en bra uppladdning och bra förberedelser inför slutspelet. Tyvärr har jag/vi inte koll på nivån på lagen i söderserien vilket kans ställa till lite problem inför matchen. De har många landslagsspelare i Vänersborg och överlag i klubbarna som spelar i söderserien. Det bör vara ett varningstecken för att Vänersborg som vinnare av serien har ett starkt lag 2017.

Damerna har fått två bra ”genomkörare” mot Exiles inför slutspelet och kommer att vara väl förberedda till semifinalen mot Vänersborg, där de börjar hemma den 30 sep på Korsängen Rugby Arena kl 13.00.

ERK - Exiles damer 9-46.

 

 

 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064