top
logga

Länkar rugby

Samarbetspartners
Annons

Bästa matchen för säsongen räckte inte för ERK
Söndag 10 september 2017 06:56


Foto: Kent Lundqvist

ERK spelade sin bästa 15-manna match för säsongen mot Pingvin-Trelleborg i lördags! Tyvärr så förlorade ERK semifinalen med 13-22 i en spännande, tuff o tight match över 80 minuter.

Matchinledningen blev inte som man hoppats på utan ERK fick matchen förstörd av 2 ”skitutvisningar” som det visade sig påverkade matchutgången då Pingvin gjorde 12 poäng under utvisningarna. Att ”tredje part” påverkar matchutgången på det sättet är inte acceptabelt i en SM-semifinal där Pingvin gjorde samma ”fel” senare i matchen, men inte blev bestraffade på samma sätt.


Foto: Kent Lundqvist

Efter den inledningen så tog sig ERK sig samman och spelade sin bästa rugby under hela 2017. Matchen var väldigt spännande och ERK reducerade senare och i halvlek så låg ERK under med 19-7.


Foto: Kent Lundqvist

I andra halvlek så hade ERK mer av spelet än Pingvin och hade 2 ggr bollen inne i försöksområdet men domaren dömde att Pingvin ”höll uppe bollen” och dömde bort försöken. ERK ”tappade” ytterligare 2 chanser till försök och minst 10 poäng genom enkla egna misstag.


Foto: Kent Lundqvist

I en tempofylld match blev det en del misstag från båda lagen. ERK vann andra halvlek med 6-3.


Foto: Kent Lundqvist

- Vi gjorde en mycket bättre match än sist mot Hammarby och vi har bara 9 poäng att ”ta igen” i returen borta nästa helg, säger Tim Johansson

ERK genomförde matchen riktigt bra och med ett snabbt försök i nästa match eller ett par straffkickar så lär det bli en tuff match i returen i Trelleborg! Nästa helg hoppas vi få tillbaka flera spelare som tex Robin Fransson vilket kan bli en avgörande faktor för hur semifinalen slutar.

Annons 

Den andra semifinalen mellan Hammarby - Exiles slutade 18-33

ERK Damerna vann som väntat enkelt över Berserkers med 50-5!

 

 

 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064